Fråga oss här!
Vi erbjuder

Månadens naturvetare – naturälskaren som jobbar för life science

Först ut att gratuleras till månadens naturvetare är Anna Ridderstad Wollberg. Hon har fått fast jobb på Uppsala BIO, och kan nu med Naturvetarnas hjälp bjuda kollegorna på tårta!

Publicerad: Uppdaterad:

Anna Ridderstad Wollberg är disputerad immunolog som efter en postdok i Australien arbetade på Astra Zeneca i Södertälje under många år. 2012 drabbades hon, som många andra av nedläggningen där.

– Vi hade väldigt stor hjälp från Naturvetarna, som jobbade för oss. De visste vad som gällde vid uppsägningar, som hur lönegarantin fungerar och tips om att komma vidare i karriären.

Hon var en av dem som skrev på den blogg som man öppnade under nedläggningen. Därifrån länkade de mycket information från Naturvetarna, vilket var uppskattat.

Nya utmaningar

Till Uppsala BIO kom Anna Ridderstad Wollberg genom en praktikplats för en kurs i populärvetenskaplig kommunikation. Från vikariat som projektledare har Anna Ridderstad Wollberg landat i en fast tjänst på Uppsala BIO, som jobbar för att stärka life science-sektorn. Nu kommer hon bland annat att fortsätta som projektledare inom BIO-X® och ansvara för nätverksaktiviteterna.

– Det blir en ny utmaning att planera och koordinera den här delen av vår verksamhet, berättar hon.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Massor. Jag är aktiv i friluftsfrämjandet, har alltid varit. Det är en skön känsla att se hur vi skapar förutsättningar för ungdomar att syssla med bra aktiviteter i naturen och att få känna gemenskap i en grupp.

Utöver engagemanget i friluftsfrämjandet tillkommer en hel del läxläsning med tonårssönerna och resor med familjen. Under sommarhalvåret uppskattar hon segling och trädgårdsarbete.

– Jag behöver den här typen av aktiviteter för att få energi och återhämtning, avslutar Anna Ridderstad Wollberg, månadens naturvetare.

Av Frida Henningson Johnson

Tipsa oss!

Känner du någon som borde bli månadens naturvetare? Tipsa oss på redaktionen redaktion@naturvetarna.se. Varje månad väljer vi ut en person bland de inskickade bidragen, och skickar en tårta till dennes arbetsplats.

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies