Fråga oss här!
Vi erbjuder

Månadens naturvetare – nutritionisten som lyfter naturvetare

”Maja jobbar passionerat för att stärka naturvetares kompetens. Hon leder sitt team med stor ambition och mycket hjärta, och har snabbt tagit stora kliv i sin karriär genom att ta ett stort ansvar.” Så säger Erika Rask om sin kollega Maja Ullberg.

Publicerad: Uppdaterad:

För ett och ett halvt år började Maja Ullberg jobba på Gymgrossisten som produkt- och kvalitetsansvarig. Hon gick snabbt vidare till att vara team leader och är nu Head of Regulatory Affairs, en avdelning som sysslar med frågor om produktsäkerhet och -kvalitet.

– Gymgrossisten är ett e-handelsbolag som säljer kosttillskott och träningsprodukter. Bolaget har växt enormt snabbt, senast idag har vi fyra nyanställda, berättar Maja. Det händer mycket, och man får verkligen chans att utvecklas. Jag gillar att få vara med och bygga upp en verksamhet, att få tycka till och påverka. Man växer med bolaget.

Tidigare har hon bland annat varit forskningsassistent på KI inom Primerose-projektet, som handlar om att förebygga barnfetma.

Naturvetenskap - Hard Core

– Jag ville utbilda mig till nutritionist för att ha naturvetenskaplig bas att stå på. Jag har alltid gillat naturvetenskap, även fast jag varit bättre på samhällskunskap. Naturvetenskap är hard core! Kostfrågor har alltid intresserat mig. Jag valde nutrition för att få med kemi och biologi i större utsträckning. Nutrition är i mångt och mycket en samhällsfråga, med bas i naturvetenskap.

Maja Ullberg anser att yrket är väldigt brett och ger möjlighet att jobba inom många olika branscher och yrkesområden - en stor tillgång.

– Efter examen känner somliga att de inte kan så mycket, utan att man är en generalist. Men jämfört med samhällsvetenskapliga utbildningar så kan vi naturvetare väldigt mycket. Vi har en bred kunskap men utan att vara flummiga.

Hippt att vara naturvetare

Maja Ullberg var tidigare ordförande för Nutritionistföreningen. Hon pratar gärna och ofta om nutritionister och deras roll i samhället.

– En del tror att vi naturvetare är mossiga och bara sitter i ett labb. Det stämmer inte alls, de flesta är mycket drivna och många finns på ledande positioner i många i olika branscher. Ibland får man känslan av att det skulle vara ohippt att vara naturvetare, men det är det inte! Jag har också rekryterat flertalet naturvetare på min arbetsplats.

Drivkraft

Utöver jobbet har Maja Ullberg fullt upp med löpträning, cykling, skidåkning och dans. Hon tycker också det är spännande med matkultur, odling och trädgårdsarbete.

– Jag drivs av mitt engagemang och att få jobba med personer som är engagerade. Det är väldigt kul att leda, att vara en del av helheten och att ha möjlighet att påverka, avslutar Maja Ullberg.

Tipsa oss!

Känner du någon som borde bli månadens naturvetare? Tipsa oss på redaktionen redaktion@naturvetarna.se. Varje månad väljer vi ut en person bland de inskickade bidragen, och skickar en tårta till dennes arbetsplats.

Christina Jägare

kommunikatör

Kommentarer

Kommentera