Fråga oss här!
Vi erbjuder

Månadens fråga: Vilket är ditt bästa semestertips?

Vad har du för semesterplaner? Bara ta det lugnt eller uppleva nya saker, kanske med koppling till naturvetenskap. Dela med dig av dina bästa semestertips, högt som lågt. Själv ska jag bestiga Kebnekaise och krypa ner i gruvan i Kiruna.

Publicerad: Uppdaterad:
Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Mats Brännström, Naturgeograf 2014-06-13

Plocka fram ditt gamla TRANGIA kök och åk på utflykter med picknic till stränder och naturreservat. Laga god och lite lyxig mat ute i det fria - jättegott och alla trivs med att äta ute tillsammans. Glöm inte att ta med kryddor etc. Testa kokt färskpotatis med stekt kalvlever och när levern är färdig så häll i 2 dl grädde och krydda med lite färskmald vitpeppar. Lämpligt vin 12922 - Graham Beck, The Game Reserve

Eliza 2014-06-13

Många åker ju på chartersemester, andra tar ett reguljärflyg. I båda fallen - hyr en bil och ta dig runt på egen hand. Bergen på västra Mallorca eller Kreta är helt underbart vackra och du kan finna en liten by där du kan äta underbar mat, hitta ett lugnt temp och se en del av ön som du inte finner annars. Fantastisk natur och underbara vyer upptäcker du på vägen!

Danne 2014-06-12

Båtsuoj i Arjeplogtrakten där Lotta Svensson har sin samiska camp. En djupdykning i samiska sedvänjor, kunskap o andlighet. En kontrast till Kirunagruvan:)

Fossil-Jonas 2014-06-12

Fotvandra med transport av bagaget mellan övernattningarna. I år blir det knappt 20 mil under 9 dagar över Englands kritkullar. Har tidigare vandrat på detta sätt i Skottland och Skåne. Man kommer landskapet och byarna inpå livet - underbart!
Kommentera