Vi erbjuder

Hjälp, jag är uppsagd – Vad ska jag göra?

Jag är varslad om uppsägning och undrar vilken hjälp jag kan få av Naturvetarna? Chefen säger att det beror på arbetsbrist, men jag har en känsla av att andra saker ligger bakom. Hur ska jag agera?

Publicerad: Uppdaterad:

Hej!

Om du har fått besked från din arbetsgivare att de ska säga upp dig på grund av arbetsbrist måste du omgående ta kontakt med Naturvetarna. Vi bevakar dina rättigheter genom att påkalla förhandling med din arbetsgivare.

Din arbetsgivare är skyldig enligt lag att förhandla med din fackliga organisation, Naturvetarna, vid arbetsbrist. Detta gäller för alla företag i Sverige oberoende om de har kollektivavtal eller inte.

Innan din arbetsgivare överlämnar besked om uppsägning måste den ha ett undertecknat förhandlingsprotokoll där Naturvetarna har godkänt arbetsbristen och vilka den drabbar.

Under förhandlingen går arbetsgivare och Naturvetarna igenom företagets underlag till arbetsbristen. Om det finns grund för arbetsbrist så skrivs ett förhandlingsprotokoll där det framgår att parterna är eniga om att det handlar om arbetsbrist. Nästa steg blir att studera turordningslistan, där vi jämför anställningstid i relation till tillräckligt kompetens för att slutligen kunna bestämma vem eller vilka medarbetare som ska sägas upp.

Om företaget har kollektivavtal så får den uppsagde hjälp av Trygghetsrådets (TRR) experter för att komma vidare i yrkeslivet. Naturvetarna är experter på just naturvetares arbetsmarknad och erbjuder kompletterande rådgivning genom vår karriärservice. När du får ett nytt jobb kontaktar du vår medlemsjour och får lönerådgivning eller hjälp att granska ditt anställningsavtal.

När du blir uppsagd får du nytta av inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet. Den ger dig 80 % av tidigare inkomst under ett halvår.

Text: Elba Abreu

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies