Vi erbjuder

Så kan du påverka löneprocessen

Kanske har ni just börjat gå igenom lönebilden för verksamheten tillsammans med arbetsgivaren. Eller kanske planerar ni att göra det senare. Din roll som förtroendevald är viktig i denna del av löneprocessen.

Publicerad: Uppdaterad:

Du kan komma med andra infallsvinklar och föra fram medlemmarnas kunskap om verksamheten. Vilken lönebild ni har i dag och vad ni behöver förändra för att möta verksamhetens behov.

– Är det till exempel svårt att rekrytera till vissa tjänster? Eller tappar ni kompetens till andra arbetsgivare på grund av löneläget hos er? Då fungerar ju inte lönen som det styrinstrument det är tänkt att vara, säger Sanna Johansson, ombudsman för statliga myndigheter hos Naturvetarna.

På vår utbildning i löneprocessen får du kunskap som gör dig bättre förberedd i samtalet med arbetsgivaren. Till exempel om hur löneavtalet är tänkt att fungera. Kursen är också ett tillfälle att utbyta erfarenheter med andra förtroendevalda och att få ett nätverk som du kan använda också efter utbildningen.

Vi har också uppdaterat våra lönesidor på hemsidan. Här hittar du information om lönepolitik, lönestatistik för akademiker via Saco lönesök och lönesamtal. På förtroendevaldasidorna finns också tips för hur som förtroendevald kan påverka under olika delar av löneprocessen.

Anna Norberg

Jobbar inte längre på Naturvetarna

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies