Vi erbjuder

Två miljoner kronor till Dietisternas riksförbund

Dietisternas riksförbund, DRF, har fått två miljoner från Socialstyrelsen. Uppdraget är att sprida kunskap om nya riktlinjer för att ändra beteende som förbättrar folks hälsa.
– Jätteroligt och en fjäder i hatten för DRF, som har fått förtroende att leda projektet, som sträcker sig till årsskiftet, säger projektledaren Karin Kauppi.

Publicerad: Uppdaterad:

Hon är en av fem dietister som på deltid ska träffa kollegor landet runt och utbilda om de nya riktlinjerna. Även om fokus ligger på matvanor kommer även fysisk aktivitet, rökning och alkoholvanor in i bilden.

– Alla delar hänger ihop och påverkar hälsan. Tanken är också att utöka samarbetet med andra professioner för att uppnå målet.

Karin Kauppi förklarar att samtalsmetoden ligger i botten, där det gäller att motivera patienterna att ändra beteende, utifrån den evidensbaserade kunskap som finns i dag om hur människor kan stöttas att förbättra sina matvanor.

– Det är viktigt att ha en utvecklad samtalsmetod, strukturerad och med patienten i fokus. Det ska vi dietister bli ännu bättre på.

Om allt går enligt planerna kommer regeringen skjuta till nya pengar för 2014. Så allt talar för en fortsättning nästa år.

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies