Fråga oss här!
Vi erbjuder

Man måste våga vara lite kaxig och berätta vad man är bra på!

Karin Ekstedt fick hjälp av Naturvetarnas cv-coachning när hon ansökte om en praktikplats på Stockholm international water institute. – Cv-coachningen gjorde att min ansökan blev mer professionell. Mina chanser att få jobbet har helt klart ökat.

Publicerad: Uppdaterad:

Varför ville du ha cv-coachning?

– Det här är det första jobbet jag söker som är kopplat till min utbildning så jag använde cv-coachningen för att se hur man skriver en jobbansökan på ett mer akademiskt korrekt sätt. Jag vill verkligen ha det här jobbet så det kändes viktigt att skriva en bra ansökan.

 

Hur gick coachningen till?

– Jag mejlade in min cv till er och sedan bollade jag den med en av era studentombudsmän som även ringde upp mig för att diskutera saken, vilket var värdefullt. Efteråt skickade jag även in mitt personliga brev och det var samma procedur med det.

 

Vad tyckte du?

– Jättebra! Den var mycket värdefull för mig eftersom jag inte är så erfaren när det gäller att söka akademiska jobb. Därför är det skönt att veta att någon annan har kollat igenom den! Jag tyckte även att jag fick ett mycket bra bemötande med konstruktiv och utförlig kritik. Efter cv-coachningen så skedde en stor förändring i min ansökan och den känns mycket mer professionell och representativ nu.

 

Vad tar du med dig?

– Olika små tips om hur man kan bygga upp sin jobbansökan, som att den ska vara överskådlig och lättförståelig, vilket en luftig layout bidrar med. Jag tar även med mig att man inte ska vara rädd för att sälja sig själv och vara lite kaxig och berätta vad man är bra på. Tidigare tyckte jag att det kändes som att skryta, tidigare var jag lite för blygsam.  

Fick du jobbet?

– Det vet jag inte än. Nu väntar jag med spänning på besked.
Vad har du för utbildning:
– Nu läser jag hydrologi, hydrogeologi och vattenresurser på Stockholms universitet. Jag har en kandidatexamen i geovetenskap i ryggen.