Vi erbjuder

Studenter i Naturvetarna vill bygga broar till arbetslivet

Har du koll på vad som väntar efter plugget? Många naturvetare har inte det. Därför är frågan om arbetslivskontakt under studietiden en fokusfråga för Naturvetarna Student. Här möter du den nya styrelsen.

Publicerad: Uppdaterad:

Här är den nya styrelsen, som valdes på studenternas e-kongress i oktober 2012. Kom ihåg att du som studentmedlem är med i Naturvetarna Student och kan påverka styrelsens arbete.

Josefine Klein, ordförande

Utbildning: Molekylärbiologi på Stockholms universitet.

Övriga uppdrag: Sitter som studentrepresentant i förbundsstyrelsen.

Varför vill du sitta i styrelsen? Jag ville ta möjligheten att påverka situationen för studenter och förbättra våra villkor. Om man vill få till en förändring så måste man kämpa för det och om man inte själv har tid att sitta i styrelsen så kan man i alla fall ta tillfället i akt och påverka vårt arbete. Ju fler som kontaktar oss desto bättre bild kommer vi att få av vad studenterna vill ha.

Vad brinner du för? Fokusfrågan! En av anledningarna till att jag själv sökte mig till Naturvetarna var just för att få en bättre insyn i mina studiers anknytning till arbetslivet och vad jag skulle kunna arbeta med efter studierna.

Vad är ditt mål? Som ordförande vill jag att vi levererar och att vårt arbete leder till en förbättring för landets studenter. Min utmaning blir att driva alla åt ett håll. Vi vill mycket men det är viktigt att fokusera för att få något gjort.

 

Leo Wallin, vice ordförande

Utbildning: Teoretisk fysik på Lunds universitet.

Övriga uppdrag: Ledamot i Saco Studentråds styrelse.

Varför ska studenterna påverka er? Genom deras åsikter vet vi vad vi ska fokusera på och arbeta med. I år hade vi en e-kongress just för att göra det lättare för alla studenter att påverka vårt arbete.

 

Aelita Konstantinell, ledamot

Utbildning: Medicinsk biologi på Linköpings universitet.
Övriga uppdrag: Studentambassadör för Naturvetarna och jobbar extra som personlig assistent.

Varför sitter du i styrelsen? Jag vill utvecklas inom styrelsen, både som person, student och ledamot. Jag tror att jag som har arbetslivserfarenhet sedan tidigare kan bidra med mina erfarenheter till styrelsens arbete med fokusfrågan.

 

Anna Nilsson, ledamot

Utbildning: Proteinvetenskap på Lunds universitet.

Övriga uppdrag: Studentambassadör för Naturvetarna. Jag jobbar även extra på ett bioteknikföretag där jag framställer proteiner ur bakterieodlingar.

Varför är fokusfrågan så viktig? För att många utbildningar saknar arbetslivsanknytning. Jag har kommit i kontakt med många studenter och fått ta del av deras tankar och oro inför arbetslivet. Många studenter har ingen aning om vad de kan jobba med efter sina studier.

 

Josefine Jerlström, ledamot

Utbildning: Husdjursagronom på SLU Ultuna.

Övriga uppdrag: Jobbar extra som servitris på Västgöta Nation i Uppsala.

Vad vill du åstadkomma? Det är ett bra tillfälle att lyfta fram de frågor som har påverkat min utbildning och som jag vet påverkar många andras. Påverkansarbete är något av det roligaste jag vet och vill lära mig mer om. Det är viktigt att vi i påverkar Saco Studentråds styrelse eftersom vi studenter blir starkare ju fler vi är.

 

Lovisa Neikter, ledamot

Utbildning: Agronom med inriktning landsbygdsutveckling på SLU Ultuna

Övriga uppdrag: Studentambassadör för Naturvetarna, aktiv i Ultunas studentkår och jobbar på My Academy med läxhjälp.

Dina mål med året? Som studentambassadör för Naturvetarna blev jag väldigt intresserad av studenternas plats i samhället och hur vi prioriteras. Jag har även kommit i kontakt med många utbytesstudenter och förstått att vi har ett väldigt förmånligt system i Sverige. Det vill jag utnyttja och jag vill göra skillnad!

 

Påverka genom studentrådet

Som studentmedlem i Naturvetarna är du en viktig del av studentrådet. Du kan påverka styrelsens arbete direkt genom att kontakta studentrad@naturvetarna.se.

Du kan följa Studentrådets arbete på Facebook-sidan Naturvetarna Student, på Twitter under namnet @naturvetarn samt på bloggen Naturvetarna Student.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies