Vi erbjuder

Stipendium till etologi- och djurskyddsstudenter

DIRF har delat ut stipendium till studenterna Therese Ahlström och Maria Gometz vid Etologi- och djurskyddsprogrammet vid SLU i Skara. Stipendiaterna belönades för  deras arbeten om alternativ till obedövad kirurgisk kastrering av grisar som kan användas som informationsmaterial till grisproducenter.

Publicerad: Uppdaterad:

– Båda dessa arbeten har ett högt nyhetsvärde och nytta för inspektörerna som fördjupning och uppdatering i ämnet. Dessutom har dessa arbeten en utvecklingspotential som informationsmaterial riktat till grisproducenterna om alternativ till obedövad kirurgisk kastrering, säger DIRFs ordförande Eva Eriksmarck.

Therese Ahlströms fick stipendiet för sitt arbete Vaccinering mot galtlukt – ett alternativ till obedövad kirurgisk katrering av smågrisar.

Maria Gometz fick stipendiet för sitt arbete Uppfödning av okastrerade hangrisar – ett alternativ till obedövad kirurgisk kastrering av smågrisar.

DIRFs styrelse utsåg stipendiaterna enligt kriterierna:

  • Nyhetsvärde
  • Nytta för inspektörerna
  • Utvecklingspotential

Stipendierna delades ut vid Etologi- och djurskyddsprogrammets avslutningslunch i Skara den 31 maj.

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies