Fråga oss här!
Vi erbjuder

Slipp tv-avgiften för företagets dator

Alla företagare som äger en dator ska betala TV-licens. Men det finns en möjlighet för företagare som inte använder jobbdatorn som en tv-mottagare att slippa avgiften.

Publicerad: Uppdaterad:

För att företaget inte ska vara avgiftsskyldig behöver möjligheten att se på sändningar på datorn blockeras. När detta är gjort kan du skicka ett undertecknat intyg till Radiotjänst. 

Läs mer och ladda ner intyget på Radiotjänst hemsida

Johanna Rösth

kommunikatör

Kommentarer

Johanna Rösth 2013-11-11

Hej!

Enligt Radiotjänst ska alla företag betala radio- och tv-avgift för en tv-mottagare (i detta fall en dator). Det gäller även de företagare som redan betalar en privat avgift enligt Radiotjänst. Men det finns som sagt möjlighet att slippa detta om man inte använder företagets dator som tv-mottagare. Kontakta Radiotjänst för mer information.

Vänliga hälsningar

Johanan Rösth, kommunikatör Naturvetarna

Jonas Möller Nielsen 2013-11-08

Jag har läst lagtexten och där står det inget om att företag skall betala tv-avgift. Avgiften gäller bara utrustning vars användningsområde är att visa tv-sändningar. Det står tydligt i lagtexten. Att utrustningen har möjlighet är inte tillräckligt för att man skall betala tv-avgift. Lagen är tydlig på den punkten.

Flitiga Lisa 2013-11-07

Men som enskild företagare bör väl den privata TV-licensen räcka?
Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies