Frågor & svar
Vi erbjuder

Nytt avtal med Almega

Akademikerförbunden inom Handel och Tjänster (AHT) har träffat avtal med Almega Tjänsteföretagen/Medieföretagen, samt Revisions- och Konsultföretagen. Avtalet följer i stort industriavtalets märke på 6,8 procent i löneökningsutrymme.

Publicerad: Uppdaterad:

De nya avtalen har ett löneprocessavtal med utrymme för 6,8 procent i löneökning. Skillnaden från industriavtalet är att de 0,5 procent som där avser delpension har omvandlats till löneutrymme i Almegas avtal.

Andra nyheter i avtalen är en treårig avtalsperiod, samt möjlighet till sex i stället för fem månaders föräldralön. I övrigt är de allmänna villkoren oförändrade.

– Vi känner oss nöjda med förhandlingarna. De här avtalen är skräddarsydda för Akademikerförbunden och vi har fått förhandla kring de villkor som vi tycker är viktiga. I tidigare avtalsförhandlingar med Almega har vi haft liten möjlighet att påverka innehållet, säger Elba Rubilar Abreu, ombudsman och förhandlare på Naturvetarna.

Läs mer om avtalen på avtalssidan för Medieföretagen (Almega Medieföretagen) och Revisions- och konsultföretagen (Almega Tjänsteföretagen)

 

Uppdatering:

Den 6 maj tecknades ett nytt avtal med Almega Bemanningsföretagen inom för perioden 2013-05-01 till 2013-05-30.

Johanna Rösth

kommunikatör

Kommentarer

Kommentera