Vi erbjuder

Naturvetarnas inkomstförsäkring bäst för naturvetare

I Dagens nyheter i dag rankades fackförbundens inkomstförsäkringar. Med en skräddarsydd inkomstförsäkring för naturvetare kan medlemmarna känna sig trygga.

Publicerad: Uppdaterad:

Det är försäkringsförmedlaren Max Matthiessen som har jämfört inkomstförsäkringen med avseende på avgift, ersättningsnivå, och hur lång tid den gäller.

I den undersökningen hamnade Naturvetarna tillsammans med Sveriges Ingenjörer på en tiondeplats.

Mellan två jobb

– Vår inkomstförsäkring är anpassad till naturvetare. Vår erfarenhet visar att våra medlemmar är arbetslösa en kort tid mellan två jobb. Under det halvår som inkomstförsäkringen gäller hinner de allra flesta skaffa ett nytt jobb, säger Helena Nicklasson, förbundsdirektör på Naturvetarna.

Hon förklarar att förbundets fokus ligger på att hjälpa arbetssökande till nytt jobb.

Coachar medlemmarna

– Vår karriärservice ger resultat. Vi coachar våra medlemmar i allt från att skriva en jobbansökan till att lyckas på anställningsintervjun. I det ligger att medlemmen kommer till insikt om vad man vill, vad man kan och vart man är på väg.

Så istället för att överförsäkra medlemmarna satsar Naturvetarna resurserna på att hjälpa dem tillbaka till arbete så snabbt som möjligt.

– Under den tiden är inkomstförsäkringen guld värd. Med a-kassan i botten ger inkomstförsäkringen 80 procent av lönen upp till inkomster på 80 000 kronor per månad, säger Helena Nicklasson.

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies