Fråga oss här!
Vi erbjuder

Månadens fråga: Hur varvar du ner på semestern?

Snart är det semestertider. Härligt, men också lätt att känna stress över allt vi vill ägna oss åt. Hur gör du för att slappna av och bli utvilad på semestern?

Publicerad: Uppdaterad:

Läs stressexpertens tips för att varva ner under ledigheten.

Kommentarer

Åsa 2013-05-22

Albert, kan bara instämma. Förstår knappt frågan men av en annan anledning. Semester kommer jag knappt ihåg vad det var för något. Är det fortfarande någon som har sådana anställningsformer?

Albert 2013-05-20

Det är knappt jag förstår frågan? Jag har iallafall inga som helst problem att koppla av på semestern. Men jag antar att hemligheten är att avsäga sig alla krav och måsten. Gör vad du tycker är kul. Börjar det kännas som ett jobb med alla fixar projekt hemma så skit i dom och gör nått annat. Ta barnen och åk och bada tex. Eller läs en bok.

Hans Börjesson 2013-05-17

Ett bättre sätt att koppla av på semestern vore väl att vägra kolla sin mail, annars blir det inte mycket till semester. Stressexpertens tips är ju en stresskälla i sig då han menar att det är fullt rimligt att vi skall tvingas arbeta en halvtimma om dan trots semestern. Jag tycker det är mycket oroande att mitt fack väljer att publicera en sådan artikel och därmed legitmera hans åsikter. Naturvetarna borde istället uppmana sina medlemmar att säga ifrån till arbetsgivare som kommer med sådana krav.

Emmeli Nilsson 2013-05-17

Hej Monica!

Nej, expertens tips är just tips från professorn vi har intervjuat och inte Naturvetarnas åsikt. Vi vill förmedla olika synsätt där det här kan vara ett sätt att hantera jobb i förhållande till ledighet. Har man ett jobb där man måste hålla koll på mejlen så kan det vara bättre att avsätta speciell tid för detta. Jag håller med dig att det bästa är om man totalt kan släppa allt som har med jobbet att göra under semestern.

Hälsar

Emmeli Nilsson, skribent på Naturvetare

Finns till men överflödig 2013-05-17

Som arbetslös finns tyvärr inte semester från ovisshet och rotlöshet. Arbetssökandet fortskrider liksom utblottande anställningsintervjuer med resekostnader och ett och annat inhopp i blöjornas demensvård där månadslönen vid 100 % skulle bli 17 500 kr/månad. Njut så länge du har jobb!

Monica 2013-05-16

Stressexpertens tips att kolla mail en halvtimme varje dag tycker jag inte låter särskilt smart om man vill stressa ned! Står facket bakom detta? Har man semester ska man inte kolla några jobbmail alls. Vart har vi kommit? Mitt tips är att ha en semester utan att man måste göra saker, ta dagen som den kommer och göra vad man känner för och vad vädret tillåter just då.
Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies