Fråga oss här!
Vi erbjuder

MÅNADENS FRÅGA: Vad gör du för trivseln på jobbet?

Alla vill vi må bra på jobbet för att kunna prestera. Organisationen och ledarskapet är viktiga pusselbitar. Men även medarbetarna har ett ansvar. Så nu undrar vi vad du bidrar med för att alla ska trivas på jobbet.

Publicerad: Uppdaterad:
Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Eva 2013-10-16

Lyssnar och det är guld värt!

Eva 2013-10-16

Jag håller med , hälsa på alla, ta med fika ibland och till hundar säger jag nej tack !!! inte för att de inte är trevliga utan för att då måste jag stanna hemma.Är det så svårt att förstå att det finns många som är allergiska och då får problem ???

Albert 2013-10-15

Jag säger som pingvinerna på Madagaskar. "Le och vinka", det funkar bra. Och så är det viktigt att luncha ihop ibland, ja ute alltså, även om dagens ekonomi mest tillåter lunchlåda. PS Alltså ja vet att det kan vara svårt att förstå för en del men alla gillar inte hundar.....

Eva 2013-10-11

Lyssnar och det är guld värt!

Typen 2 2013-10-11

Hundar är jättetrevligt? Det är vi många som inte tycker!

Susy 2013-10-11

Hur lyckas ni med att ha hunden med på jobbet? De gånger jag smugit dit min är det bara breda leenden, men policyn säger något annat.

Eva 2013-10-11

Lyssnar och det är guld värt!

Linnea 2013-10-11

Jag ger trötta kollegor en liten kram eller klapp på axeln samt stort leende, då får både jag o de energi.

Tommy 2013-10-11

Hej Jag har alltid något att säga till alla även om det är vädret. Jag tar mig tid till att säga det och gör det med ett leende. Jag häsar alltid även om det är 10 gången vi möts i korridoren. Även jag mår skit då och då men det behöver ju ingen annan lida för.

Tuffe Uffe 2013-10-10

Jag är helt enkelt en rolig prick!

Niklas Hansson 2013-10-10

Förra året fixade jag ett Luciatåg till min arbetsplats eftersom det inte fanns den "traditionen". Det var mycket uppskattat av medarbetarna. Jag kommer att försöka arrangera ett i år också.

Maria 2013-10-10

Hälsa på alla med ett leende - jag tror att de flesta uppskattar att känna sig sedda och att deras närvaro får någon annan att le. Hålla på sunt förnuft och trivselregler - ingen blir glad av att starta dagen med att städa efter någon annan. Var ärlig när det är viktigt, inte för att du måste ventilera - om du inte kan säga det när personen är närvarande, säg det inte heller när du tror att de inte är där. Svara snabbt på positiva mejl, svara aldrig samma dag när det är något som du blir arg av - att sova på saken är underskattat. Och kom ihåg, man måste inte älska alla, men alla blir trevligare av att bli bemötta med respekt och omtanke :-)

Alj 2013-10-10

Haha ja det hade varit underbart att få ha med sig sina hundar på jobb, men det sätter de flesta arbetsplatser stopp för.

Ulrika 2013-10-10

I grund handlar det om personkemi. Finns den så kommer trivseln på automatik. Jag tycker det är viktigt att ha kompisar på jobbet, för då kan man slappna av och vara sig själv. Och då trivs man.

Ulla 2013-10-10

Försöka behandla alla lika - även chefen och lönebidragarna! Man skojar med alla, försöker hjälpa alla med det man kan, pratar inte skit bakom ryggen. Lyft varandra!

Bim 2013-10-10

Jag frågar dem i receptionen om jag kan uträtta något ärende i centrum när jag ändå ska dit. T ex har jag köpt frimärken många gånger. Det är något som alla tar för givet ska finnas... och ingen frågar sig hur de kommer dit... De i receptionen har ingen avsatt tid för detta ska noteras. Jag köper frukt och andra saker, t ex ett underbart bröd, till någon arbetskompis som jag känner att jag vill uppmärksamma. Jag erbjuder att ta med lunch till en arbetskompis emellanåt. Jag har lagat soppa på jobbet en dag och bjudit på. Jag tackar för den hjälp jag får av mina arbetskollegor. Ja, jag har verkligen lärt mig att även "lilla" jag kan bidra med en hel del till trivseln på min arbetsplats.

Typen 2013-10-10

Hundar är jättetrevligt!

Lisa 2013-10-10

Ser till att det gemensamma köket är snyggt, men det kanske mest är min trivsel som är beroende av det? ;-)

Janne 2013-10-10

Jag har hunden med mig på jobbet. Han är mer populär än jag.
Kommentera