Vi erbjuder
Vi har alla olika målbilder när vi går in i projekt.

Jobba i projekt på nytt sätt

För att lyckas ro innovativa idéer i hamn fungerar det inte att jobba traditionellt i projekt. Det menar docent Jesper Blomgren, som slog hål på myten om projekt på ett seminarium med Naturvetarna.

Publicerad: Uppdaterad:

Alla har vi en bild av vad projekt är och vad det innebära att jobba i projekt. De flesta har också någon gång varit en kugge i det eller hållit i trådarna som projektledare.

Men ack så fel vi har, i alla fall enligt docent Jesper Blomgren som vänder upp och ner på begreppen.

– När vi följer modellerna för hur projekt ska fungera går det åt pipan. Det är sällan det finns en tydlig början och ett klart slut. De flesta är löpande och pågår under lång tid.

Olika målbilder

Men måste man ändå inte ha gemensamma mål att jobba mot, som ju är själva kärnan i projektet?

– Nej, även det är en myt och det är inte ens önskvärt att målet ska vara detsamma för alla. Varje aktör har sin bild av projektet. För den som håller i pengarna är det viktigast att hålla budget. Säljaren vill optimera avkastningen, medan produktutvecklaren ser nya lösningar och vill inte vill bli begränsad i sitt skapande.

Mur eller katedral

Jesper Blomgren målar upp en bild, som springer ur en rysk sägen, där muraren ser som sitt mål att bygga en mur, medan arkitekten drivs av att skapa den mest magnifika katedralen.

– Målet kan också förändras över tiden. Under resans gång inser några av de inblandade att resultatet kommer att bli platt med det uppsatta målet, som alla har varit överens om. Då måste det finnas en flexibilitet att höja ribban och sätta upp nya mål.

Bryt inte flowet

Det mesta gör vi utan att reflektera och planera. Målet styr inte vårt agerande, vilket gör att nya insikter kan förändra målbilden, menar han.

– Man gör saker i sitt flow, den där gudomliga känslan när tiden står still och allt sker av sig själv. Att stanna upp och reflektera bryter sönder flowet och föder tvivel. Det kan gå så långt att reflektion gör att handlingen bryter samman.

Håller inte budget

Hur vet man då att projektet är på väg åt rätt håll?

– Det blir attraktivt att vara en del av det och alla vill jobba mer för att ro det i hamn. Ofta växer det och blir större än man planerade från början, vilket gör det svårt att hålla budget.

Det gäller särskilt inom teknik och naturvetenskap. Ett innovativt projekt menar han kännetecknas av att det inte håller budget.

– Ett bra exempel är utvecklingen av överljudsplanet Concorde som spräckte budgeten många gånger om, men som revolutionerade flygvärlden.

Jesper Blomgren visar i sin forskning att de projekt som inte håller budget ofta blir de bästa.

– Superplanering och att hålla budget leder ofta till att resultatet blir en tummetott. Alla ska få säga sitt och ha inflytande i processen, vilket ofta slutar med en dålig kompromiss. Det är en anledning till att storslagna planer på höga hus ofta blir lägre i verkligheten än på ritbordet.

Helig deadline

Det enda som han tycker är värt något i den projektmodell som många följer är att hålla deadlines.

– Det gör man om det finns vitesavtal som ger böter om inte deadline hålls i till exempel ett byggprojekt.

Om dagens projektmodell är en myt hur ska man då göra för att lyckas? Jesper Blomgren tecknar en niopunktslista för ett framgångsrikt projekt.

– Beskriv idén som något annorlunda, vackert och extraordinärt. Knyt till dig viktiga personer, en guru, som gör att idén går att sälja in. Ännu ett tips är att rekrytera så unga och oerfarna medarbetare som möjligt. De är ofta lojala och vill jobba hårt.

Jobba tillsammans

Ytterst handlar hans budskap om att ändra bilden av projekt som en teknisk konstruktion.

– Kom ihåg att vi är människor som ska jobba tillsammans och då finns det inga mallar för hur projekt ska fungera. Tveka till exempel inte att frångå planen. Verkligheten är facit, inte planen.

Jesper Blomgrens 8 bästa projekttips

  1. Beskriv idén som något vackert och extraordinärt.
  2. Knyt en betydelsefull person till projektet.
  3. Rekrytera så unga och erfarna medarbetare som möjligt. De är lojala och vill jobba hårt.
  4. Ta inte hänsyn till allas intressen i eller utanför projektet. Måla istället bilder som passar varje aktör.
  5. Sätt upp orealistiska och otydliga mål, som går att ändra under resans gång.
  6. Beskriv och fokusera på de goda sidorna. Inte de dåliga.
  7. Formulera idén/projektet som lösningen på många problem.
  8. Tveka inte att frångå planen. Verkligheten är facit, inte planen.

Se filmen från seminariet

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies