Vi erbjuder

Hur ska jag höja min lön?

Jag har fastnat i min löneutveckling och blivit omkörd av flera yngre kollegor på företaget. Senaste lönesamtalet gick inget vidare och slutade med en lönehöjning på 0,5 procent. Får arbetsgivaren agera så och vad kan jag göra för att höja min lön?

Publicerad: Uppdaterad:

I de centrala avtalen finns inget som säger att alla ska få garanterade lönehöjningar. Däremot har du rätt till en skriftlig redogörelse som förklarar varför lönen inte har höjts på det sätt som du förväntat dig. Om det beror på kompetensbrist så ska arbetsgivaren erbjuda kompetensutveckling. Är anledningen i stället att du ofta är sjuk och borta från jobbet bör företagshälsovården kopplas in.

Arbetsgivare är skyldig att informera dig om vad du kan göra för att höja din lön. Inför lönesamtalet tar du reda på lönekriterier, läser löneavtal och går igenom förra årets minnesanteckningar från ditt lönesamtal. Rita gärna ett diagram på din löneutveckling för de senaste tre åren. Fundera också på om du uppfyller dina mål och gör rätt saker. Förstår sin chef ditt uppdrag? Om inte, hur kan du ändra på det?

Argumentera för högre lön utifrån din egen kompetens, prestation, resultat, ansvar och engagemang. Jämför dig inte med dina kollegor eftersom lönerna är individuella. Om du och din chef inte når en samsyn om din lön i relation till din prestation bör du kontakta den lokala Akademikerförening. De kan hjälpa dig att granska din lön om du anser dig vara lönediskriminerad. Finns det ingen lokal förening vänder du dig till Naturvetarnas kansli.

Om ni ändå kommer till en bra lösning bör du fundera på hur du ser på framtiden hos den här arbetsgivaren. Vill du stanna kvar eller är det kanske dags att gå vidare till annat jobb?

Text: Elba Abreu

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies