Vi erbjuder

Chefsfrågan: Vilken kompetensutveckling behöver jag?

Jag är mellanchef på ett företag med 12 medarbetare och ska nu ta tag i min kompetensutveckling. Min nya chef vill att jag skall utvecklas och kommer att satsa på mig. Jag är själv lite villrådig och funderar på vad som kan vara klokt i min situation.

Stefan

Publicerad: Uppdaterad:

Eftersom du har en chef som vill satsa på dig, så utgår jag från att de också kommer att avsätta tid och pengar för din utveckling. Jag skulle vilja peka på två utvecklingsområden. Det första är en utbildning som du borde fått direkt då du blev chef.

UGL, utveckling av grupp och ledare, är en upplevelsebaserad utbildning, där du i grupp får träna dina ledaregenskaper och bli mer medveten om dina styrkor och svagheter. Naturvetarna har från och med i höst ett samarbetsavtal med Perlan/Gällöfsta Ledarskap AB, där du som medlem i Naturvetarna får bra rabatt.

Det andra området avser dina rent affärsmässiga kunskaper. Hur fungerar marknaden där ditt företag verkar, hur styr ekonomin och vilka utvecklingsområden är framöver. Naturvetarna har tillsammans med Lunds universitet tagit fram utbildningen Affärsmannaskap för naturvetare, som ges för femte gången 2014.

Utbildningen bygger på att du gör en affärsplan och kopplar teoretisk kunskap till din egen verklighet på arbetsplatsen. Även här får du bra rabatt som medlem i Naturvetarna.

Går du in på vår hemsida hittar du också Naturvetarakademien, där du hittar Naturvetarnas hela utbud av utbildningar.

Förutom ren utbildning skulle jag rekommendera dig att få kontinuerlig påfyllning, genom korta seminarier och möten med andra chefer. Du hittar Naturvetarnas utbud för chefer här. Eftersom du bor i Göteborg vill jag särskilt tipsa dig om det chefsnätverk som finns där. Dessa seminarier och nätverk är gratis för chefer i naturvetare – så det är bara tid du behöver avsätta.

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies