Vi erbjuder

Chefsfrågan: Vad ska jag begära i lön?

Hej, jag har blivit befordrad till chef, vilket känns smickrande och utmanande. Nu undrar jag vad jag ska begära i lön och vad jag ska tänka på i övrigt. Jag kommer att leda en grupp på tio personer inom ett bioteknikbolag.

Publicerad: Uppdaterad:

Att få ett erbjudande som chef är ofta lockande. Innan du tackar ja bör du fundera igenom vilka krav du bör ställa inför uppdraget. Lön och förmåner är en del av dessa krav.

Du lämnar din roll som specialist och skall leda en grupp medarbetare mot uppsatta mål och skapa förutsättningar för dem att göra ett bra arbete. Här är några saker du bör tänka på.

Är ditt uppdrag tydligt? Vilken verksamhet skall du ansvara för, vilka medarbetare arbetar du med och vilket forum har du för att driva dina frågor i organisationen. Se till att de förutsättningarna är klarlagda.

För att lyckas som chef måste du utveckla ditt ledarskap, vilket ofta tar tid och kräver utbildning. Se till att kompetensutveckling och möjligheten att ha en coach och/eller ingå i ett chefsnätverk, ingår i ditt anställningsavtal.

Du har tur, det företag som anställer dig har kollektivtal. Det innebär att förmåner som tjänstepension, sjukersättning, föräldralön ingår i anställningsavtalet. Det du som chef bör förhandla om är förlängd uppsägningstid från arbetsgivaren. Chefsuppdrag är ett förtroendeuppdrag, där ägarbyten, eller andra förändringar kan innebära byte av chefer. Därför är det en poäng att ha en längre uppsägningstid, som bör uppgå till sex månader om du blir uppsagd.

När det gäller lönen så varierar den för enhetschefer inom life science med mellan 36 000 kronor (tionde percentilen) och 59 200 kronor (nittionde percentilen) för dem som varit chefer i upp till tre år, enligt Naturvetarnas lönestatistik 2012. Du skall ha en lön i 2013 års löneläge.

Medianen för första linjens chefer är 47 500, det är ett värde du kan sikta på i din löneförhandling. Kom ihåg att lönestatistiken bara ger vägledning, det är din kompetens och uppdragets komplexitet som avgör vilken lön du är värd. Jag rekommenderar dig att kontakta Naturvetarna för att lägga upp en strategi för din löneförhandling.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies