Vi erbjuder

Nu firar vi Skyddsombudens dag!

I år är det 100 år sedan arbetstagarna fick lagstadgad rätt att utse skyddsombud. I samband med jubileet inrättar LO, TCO och Saco Skyddsombudens dag den 24 oktober.
Publicerad: Uppdaterad:

Skyddsombudens dag firas i samband med arbetsmiljömässan Gilla jobbet! den 24-25 oktober på Älvsjömässan.

– Gilla jobbet! och Skyddsombudens dag bjuder på många intressanta seminarier och utställningar för skyddsombud och alla som är intresserade av arbetsmiljöfrågor, säger Anna Sonesson, ombudsman och huvudskyddsombud på Naturvetarna. Mässan erbjuder fantastiska möjligheter till kompetensutveckling.

På Skyddsombudens dag föreläser bland annat Christin Mellner, doktor i arbets- och organisationspsykologi. Hon har forskat om det nya arbetslivet, så kallat gränslöst arbete, coping strategier, stress, hälsa, sjukfrånvaro/närvaro och prestationsbaserad självkänsla.

Mässan arrangeras av AFA Försäkring och Prevent tillsammans med fackförbund och arbetsgivarorganisationer inom privata sektorn och kommun- och landstingssektorn. Naturvetarna är självklart med som medarrangör.

Alla skyddsombud, arbetsmiljöombud och fackliga ombud får ett rabatterat pris till mässan, 500 kr/dag (exkl. moms).

–  Dyker frågan om finansiering upp med din arbetsgivare räknas mässan som kompetensutveckling, vilket är viktigt för att skyddsombud ska kunna utföra sitt uppdrag. Självklart ska arbetsgivarna betala för kompetensutveckling, säger Anna Sonesson.

Priset inkluderar inträde till mässan, alla seminarier, utställningar och självklart Skyddsombudens dag som firas på eftermiddagen den 24 oktober. Det bjuds också på eftermiddagskaffe samt lunchwrap.

Läs mer om programmet och anmäl dig här!

Observera att man särskilt måste kryssa i på anmälan för att få plats på firandet av Skyddsombudens dag.

Johanna Rösth

kommunikatör
08-466 24 57

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies