Vi erbjuder
Kön till kaffet blev lång och Camilla Sörensen och Anna Sonesson på Naturvetarna passade på att dela ut tidningen Naturvetare.

Naturvetarna syns överallt

I veckan trotsade Naturvetarna blåsten och bjöd studenter och anställda på Stockholms universitet och Karolinska Institutet på tidningen Naturvetare och en kopp kaffe. Besöken var en satsning för att öka synligheten av förbundet och att rekrytera nya medlemmar.
Publicerad: Uppdaterad:

Naturvetarnas besök på Stockholms universitet och Karolinska Institutet blev uppskattat. Kaffet tog slut och tidningarna gick åt – både bland naturvetare och förbipasserande med annan bakgrund än naturvetenskap.

– Det har gått bra att dela ut tidningen och prata med folk. Många kom fram och ställde frågor och vi har fått in flera medlemsansökningar. Känslan är att många varit intresserade av tidningen även om de inte är naturvetare vilket är roligt, säger Erika Lindbom, studentombudsman på Naturvetarna.

De naturvetare som valde att bli medlem på plats fick även vara med i utlottningen av en karriärprofilanalys. Även nuvarande medlemmar kom och hälsade på och delade med sig av sina önskemål om vad Naturvetare ska skriva om.

– Ni borde skriva mer om biologi med ekotoxikologisk inriktning, var en synpunkt från en förbipasserande.

Nära 800 exemplar av tidningen Naturvetare delades ut under dagarna med syfte att sätta naturvetare och Naturvetarna på kartan.

Johanna Rösth

kommunikatör
08-466 24 57

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies