Fråga oss här!
Vi erbjuder

Månadens fråga: Hur använder du sociala medier?

Sociala medier växer så det knakar. Många är på Facebook för att odla sina privata kontakter, medan Linkedin gäller för de professionella nätverken. Men nu håller privatliv och karriär på att flyta ihop. Vilka sociala medier är du med i och hur använder du dem?
Publicerad: Uppdaterad:

Läs expertens tips.

Kommentarer

Christel Lindgren 2012-11-11

För mig är sociala media både Facebook, LinkedIn och Twitter plattformar där jag marknadsför nyttan av naturvetare i samhället. Jag delar med mig av all typ av information som Naturvetarnas medlemmar kan ha nytta av via den här typen av media. Det är redan en växande plattform för att rekrytera ny personal och även för att marknadsföra sig själv när man söker nya utmaningar. Sociala media är här för att stanna antingen man uppskattar det eller ej. Man måste upptäcka värdet av det för att uppskatta det.

Jonas 2012-11-02

Använder inget av de sociala medier som finns. Mejlar, ringer, Sms/mms:ar med de personer som jag vill kommunicera med både yrkesmässigt som privat.

Rune 2012-10-30

Inte alls. Epost fungerar tillräckligt bra. Litar inte på kommersiella företag som bara vill sälja reklam - inget är gratis.

eva 2012-10-28

För mig har FB varit ett mycket bra sätt att hålla kontakt med vänner som bor i olika delar av världen. Att vänner kan se foto, länkar etc... Jag använder FB till mina kontakter då det gäller de företag mm jag har/har haft. Jag har sålt, tagit emot bokningar mm. Olika nätverksgrupper. FB är även en kontakt mellan mig och mina elever/fd elever. Dock har jag ingen hög prioritet på att " hänga på FB".

Eva 2012-10-27

Om jag inte har tid att hålla direkt kontakt med mina vänner, affärbekanta, släktingar mfl bör jag reflektera över hur jag använder min tid i stället för att springa efter nya system "effektivitetssystem" som facebook. När alla fb användare inser hur de är är fasttagna av kommerisalismens värsta huggtänder och börjar ifrågasätta varför de är gratis - då kommer människorna att utvecklas igen!

Elsa 2012-10-26

Jag använder inte sociala medier alls. Har ett konto på Facebook men är inte aktiv.

Emma Ershag 2012-10-26

Jag använder det väldigt mycket. Jag försöker posta blogginlägg på hemsidan minst en gång i veckan (utom sommarsäsongen när jag arbetar som mest, kanske blir det ändring på det till nästa år när jag inte balanserar mammaledighet med arbete) och dela det på facebook och twitter. På facebooksidan skriver jag några ggr i veckan och i år fick jag tag på några av mina kunder därifrån. Dom mailade alltså min fb-sida.

Ingar 2012-10-26

E-post är OK för kontakter och jag har inte tid att kolla mer. Kan förstå att facebook o dyl är både himmel o helvete för tonåringar.

Mikael Hiort af Ornäs 2012-10-25

Vilka sociala medier är du med i? Inga alls. Hur använder du dem? En av de programutvecklare som jag arbetar med använder sin offentliga Facebooksida för publicering av programnyheter som kan vara av vikt för mig. Men det är den enda kontakt jag har med sociala medier.

Michael 2012-10-25

Inte alls!
Kommentera