Vi erbjuder

Har jag som föräldraledig rätt till lönehöjning?

Jag är föräldraledig och har precis fått veta att jag inte får någon lönehöjning i år, trots att kollegornas lönepåslag var ganska bra. Jag tycker att det är diskriminerande. Kan arbetsgivaren agera så?

Publicerad: Uppdaterad:

Nej, arbetsgivaren får inte agera så. Du får inte missgynnas för att du är föräldraledig. Rent arbetsrättsligt så finns det till och med en lag som reglerar villkoren för föräldralediga. Den säger bland annat att ”En arbetsgivare får inte missgynna en arbetssökande/ arbetstagare av skäl som har samband med föräldraledighet”. Det gäller i en rad olika situationer, däribland lön.

Du ska alltså ingå i den årliga löne revisionen på företaget som om du jobbade. Arbetsgivaren har dessutom ansvar att kalla dig till lönesamtal precis som för de övriga anställda. Mitt tips är att vara aktiv själv. För även om företaget har för avsikt att följa lagar och förordningar, vilket de flesta gör, så finns alltid risken att det glöms bort av lönesättande chef.

En vanlig följdfråga som vi ofta får i medlemsjouren är hur stort lönepåslag jag ska få eftersom jag inte har jobbat i år. Det finns naturligtvis inget enkelt svar, varje situation är unik. Men som grundregel tycker vi att man bör bedömas utifrån sina prestationer inför förra revisionen. Presterade du över snittet då så bör du lönesättas så även när du är hemma och är föräldraledig.

Andreas Jansson

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies