Fråga oss här!
Vi erbjuder

Månadens fråga: Har du kul på jobbet?

Bra stämning på jobbet och meningsfulla arbetsuppgifter bidrar till arbetsglädje. Den som trivs och utvecklas presterar också bättre. Hur är det på din arbetsplats? Känner du den arbetsglädje som gör att både du och teamet kan överträffa er själva?
Publicerad: Uppdaterad:

Läs om hur man kan släppa på prestigen och ha kul på jobbet. Då kommer resultaten.

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Uppgiven 2012-04-15

Nej ... Arbetsvillkoren och flera av kollegorna är bra, det måste jag säga, och uppgifterna ligger hyfsat i linje med min utbildning. Men arbetet känns meningslöst eller till och med destruktivt och jag måste gå emot min övertygelse varje dag för att göra mitt jobb. Jag känner mig inte lycklig. Jag önskar att det skulle finnas något annat för mig. (Tyvärr har över fem års arbetssökande, även med hjälp av Naturvetarna, inte gjort någon skillnad.)

Emma 2012-03-26

Till och från. Just nu mest från.. Har inga kollegor inom samma profession, utan sitter själv på ett alltför stort upptagningsområde. Man drar sig för att ringa och maila kollegor i andra städer jämt och ständigt, resultatet blir att man försöker klara allting själv vilket är mycket stressande. Jobbar inom Landstinget Värmland och inser mer och mer att jag inte vill arbeta inom vården, inte på det här sättet i alla fall. Landstinget visar en allt fulare baksida. Är 26 år och undrar om det inte ska vara roligare att jobba.. det är trots allt ca 40 år kvar...

Marie 2012-03-20

Ja. Vi jobbar aktivt på att hålla en god stämning, och tar alla chanser att skratta. Arbetsledningen tycker det är viktigt, inte minst för att kunna ta tillvara personalens fulla kapacitet. Arbetsglädjen "mäts" också fortlöpande varje vecka. Jag jobbar i en kommun.

Jonas 2012-03-19

Ja. Jag har den stora turen att arbeta i en grupp som har mycket roligt tillsamans. Detta trots att vi arbetar mitt i en stor statlig organisation. Vi har haft den stora förmånen att kunna leda och utveckla vårt eget arbete samt som grupp utveklats. I dag kan vi prata och skämta med varandra om i princip allt. Detta betyder inte att alla arbetsuppgifter är kul men man behöver aldrig känna att det blir mindre kul av att komma till sin arbetsplats.

Linda 2012-03-18

Nej inte alls. Finns inget mål eller vision på jobbet och därmed ingen arbetsgälje. Chefen lyser med sin frånvaro och därmed går folk om kring och gör vad dom vill. Det är tur att skattebetalarna inte vet hur deras pengar försvinner till ingenting i forskningen.

Eva 2012-03-17

Ja, jag har jättekul på jobbet. Jag får mycket nya spännande uppgifter, nya utmaningar. Jag utvecklas ständigt. Mina kollegor är mycket bra, vi skrattar ofta.

Lars 2012-03-15

Jag delar Albert´s kommentar. Hur mycket skulle jag inte vilja svara att jag trivs på min arbetsplats?! Företaget har utvecklats otroligt starkt under ett par år och all fokus ligger på att gå framåt. Ingen tid för reflektion, ta lärdom, se personalen, kundvård osv. Nu börjar överordnade tro att vissa av oss är dumma i huvudet, och de börjar tissla och tassla bakom ryggen på några av oss, och en första grad av mobbing eller utfrysning kan märkas. Arbetskulturen kan beskrivas som arbeta gärna massor med övertid men räkna inte med att få betalt för det eller ens ett Tack. Bry dig aldrig om att vara mån om dina kollegor, det har du ingen glädje av. Arbetsmiljö bör du inte yppa något om, vi har ju nyrenoverade lokaler för tusan! (Med bristfällig luft, trångt, ett evigt surrande iom det öppna kontorslandskapet). Troligen blir jag den förste att begära uppsägning av min tjänst. Ganska snart.

Karin 2012-03-15

Ja! Jag har väldigt roligt på mitt arbete på Länsstyrelsen. Genom att vi får ta stort eget ansvar, ges mycket kompetensutbildning och tillåts vara kreativa blir också resultatet bra. Nöjda medarbetare syns i det vi presterar!

Birgitta 2012-03-15

Jag går till min arbetsplats varje dag med glädje. Omväxlande, men stressigt och ja jag har kul på jobbet. Underbara kollegor som samarbetar och hjälps åt. En kultur som vi värnar om. Jag som tidigare jobbat på en Länsstyrelse med ständigt gnäll, otrevlig konkurrens. Jag är så glad att vara här!

Albert 2012-03-15

Å nej hur mycket skulle jag vilja svara ja på denna fråga? Men nej jag har inte kul på jobbet. Det ingår inte i den arbetskultur som råder här. På jobbet ska man jobba och inget annat. Arbetsplatsen är toppstyrd, ineffektiv och det är väldigt lågt i tak. Nya ideer och egna initsiativ gillas inte och kom inte med nått bra förslag från din tidigare arbetsliv eller utbildning. Detta märkte jag redan efter ett par veckor som ny. Försökte först ändra arbetsplatsen, fråga om vi inte kunde luncha ihop eller göra nåt kul efter jobbet? Jag kunde lika gärna kommit med ett skamligt förslag. Efter två år gav jag upp och försökte söka mig därifrån men då slog finanskrisen till och arbetsmarknaden stelnade. Nu fem år senare är jag rädd att jag håller på och bli bitter, gnällig, tråkig och initsiativlös men jag fnissar fortfarande åt de roliga serierna i dagstidningen trots att detta anses barnsligt. Så än är jag inte helt förlorad antar jag. Hade det inte varit för en del kollegor som delar samma båt och humor så hade man blivit helt galen. Värst är väl känslan att man fick skylla sig själv man sökte sig ju hit frivilligt från ett helt okej jobb för att man trodde att man skulle utvecklas men snacka om att hamna ur askan i elden. Det talas ofta om felrekryteringar och hur man ska förhindra detta men det omvända problemet skulle också vara värt att uppmärksamma.

Eva 2012-03-15

http://naturvetarna.se/Om-oss/Medlemsartiklar/Har-du-kul-pa-jobbet/

Karin 2012-03-15

Ja, jag har kul på jobbet, roliga och stimulerande arbetsuppgifter. Jag träffar många nya människor och det är en utmaning att få dema tt förstå hur d kan förbättra min verksamhet. När jag lyckas med det är ett roligt.

Nora 2012-03-15

Jag har inte kul på jobbet. Min chef tror inte på att kan göra mina arbetsuppgifter på ett bra sätt, så jag får alldeles för lite att göra. Jag får mest sitta och fördriva tiden. man kanske får vara tacksam över att man får lön utan att anstränga sig, men det kan inte vara hur länge som helst. Flera i gruppen skall sluta och jag tycker att chefen skulle kunna "utnyttja" mig mer, men hon anställer hellre nya i stället. Det är dåligt av företagert att inte hitta arbtsuppgifter där jag kan göra något av värde, även om jag inte klarar av alla uppgifter.

Malin 2012-03-15

Tyvärr inte, trots trevliga arbetskamrater. Jag känner inte att min kompetens tas till vara och inte heller att jag har möjlighet att utveckla den, vilket är viktigt för att jag ska trivas.

Pia 2012-03-15

Ja verkligen! Kul jobb, bra kollegor och ett fritt jobb med eget ansvar.

Eva 2012-03-15

Nej tyvärr. Trevliga arbetskamrater ja, men jag jobbar inom vården och här drar man in tjänster på löpande band. Själv blir jag av med en kollega och med henne dras tjänsten in. Min arbetsbörda förstärks och förändras på ett för mig negativt sätt. Jag har tio år kvar till pension och vet i dagsläget inte hur jag ska stå ut... :-(
Kommentera