Vi erbjuder

Vad ska stå i mitt anställningsavtal?

Jag har fått nytt jobb. Vad bör jag tänka på innan jag signerar mitt anställningsavtal? Hälsningar Pontus
Publicerad: Uppdaterad:

Grattis till nya jobbet. Börja med att ta reda på om det finns kollektivavtal. Finns det kan du känna dig ganska trygg, men du har ändå anledning att läsa igenom ditt personliga anställningsavtal noga.

Känn dig inte pressad att skriva på vid sittande bord. Även om det ser bra ut, så är det lätt att missa viktiga detaljer. Be att få titta närmare på avtalet och återkomma. En god idé är att skicka avtalsförslaget till Naturvetarna för professionell granskning.

Kolla särskilt vilken typ av anställning det handlar om. Är det en tillsvidareanställning, som ibland kallas för fast anställning, är det ofta inga problem. Om det är en visstidsanställning ska du vara vaksam på om det är ett vikariat eller en allmän visstidsanställning. Den får pågå i max två år och övergår sedan i en tillsvidareanställning. Provanställning är praxis på ett nytt jobb och får pågå i max sex månader.

Lönen ska förstås också anges i ditt anställningsavtal. Tänk på att den är individuell och förhandlingsbar, där det gäller att komma in på rätt nivå. En för låg lön kan vara svår att rätta till i efterhand. Kom också överens om vilken dag i månaden lönen ska utbetalas.

Missa inte antal semesterdagar och vilket semesterår som tillämpas. Även placeringsort, liksom förmåner som gymkort ska anges.
Om det inte finns kollektivavtal så är det ännu viktigare att få avtalsförslaget granskat. Många missar pensioner och försäkringar, som är värt många tusenlappar per månad. 

Du hittar mallar för anställningsavtal på Naturvetarnas webb.

Anna Sonesson

ombudsman
08-466 24 34

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies