Vi erbjuder

Måste jag acceptera provanställning?

Äntligen har jag fått nytt jobb. Ett problem bara: arbetsgivaren vill att jag ska provanställas under sex månader. Det känns lite konstigt eftersom jag har jobbat flera år efter examen. Frågan är om jag vågar säga upp mig från mitt nuvarande jobb, där jag i och för sig inte trivs särskilt bra? Kan jag kräva tillsvidareanställning på den nya tjänsten?
Publicerad: Uppdaterad:

Det är vanligt att arbetsgivare vill provanställa nyanställda. Historiskt sätt tillämpades provanställning för nya på arbetsmarknaden, men lågkonjunktur och ökad arbetslöshet har successivt förändrat arbetsgivarens attityd. Nu räcker det att man är oprövad hos den aktuella arbetsgivaren för att provanställning ska användas.

Enligt lag får avtal om provanställning tecknas för högst sex månader. Vill arbetsgivaren eller den anställde att provanställningen inte skall fortsätta därefter så skall besked om detta lämnas till motparten senast vid prövotidens utgång. Görs inte detta övergår anställningen till en tillsvidareanställning.

Mitt tips är att du begär tjänstledigt från den gamla tjänsten under provanställningen. Även om du inte har laglig rätt att kräva tjänstledighet för att testa annat arbete kan din chef ändå låta dig vara ledig. I kollektivavtal kan finnas bestämmelser om rätten till tjänstledighet. Kolla det i det kollektivavtal som du omfattas av.

Trots osäkerheten med en provanställning tycker många att det inte är något större hinder att byta en fast anställning mot en provanställning, särskilt inte om man är trött på det gamla jobbet och vill testa nytt.

Ett råd är också att försöka förhandla bort provanställningen genom att argumentera för svårigheten att lämna en fast tjänst för en provanställning. Ofta avtalas provanställningen bort för personer som lämnar en fast anställning.

Gunnar Hallbäck

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies