Vi erbjuder

Regeringen måste agera för svensk Life Science nu

Astra Zenecas nedläggning av forskningsanläggningen i Södertälje är en varningsklocka för svensk läkemedelsindustri. Det skriver Akademikerföreningens ordförande på Astra Zeneca Sofia Johannesson och fyra förbundsordföranden, inklusive Naturvetarnas förbundsordförande Madelen Nilsson, i en gemensam debattartikel i Dagens Industri.
Publicerad: Uppdaterad:

Budskapet i debattartikeln är att regeringen måste agera med större engagemang i frågan om Astra Zenecas nedläggning i Södertälje. Det finns flera kompetenta aktörer som kan bilda en ny struktur för att rädda den viktiga Life Science branschen i Sverige. Men för att lyckas måste regeringen ta sitt ansvar och koordinera verksamheten.

Debattartikel i Dagens Industri är undertecknad av Akademikerföreningens ordförande på Astra Zeneca Sofia Johannesson, Naturvetarnas förbundsordförande Madelen Nilsson, Sacos ordförande Göran Arrius, Sveriges Farmacevtförbunds förbundsordförande Thony Björk och Sveriges Ingenjörers förbundsordförande Ulf Bengtsson.

Läs "Regeringen måste agera nu" i DI (pdf)

Johanna Rösth

kommunikatör
08-466 24 57

Kommentarer

Anna Löfqvist Svensson 2012-08-16

AstraZeneca har inte bara lagt ner forskningen i Södertälje utan även all forskning som fanns i Lund under förra året. Redan då var det "alarmerande" för den svenska Life Science branschen.
Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies