Vi erbjuder

Linnea 2012-09-23

Jag äter själv LCHF och är med andra ord partisk i denna fråga om hurvida det är hälsosamt eller inte. Det jag blir lite irriterad på ibland är att mina s.k. "motståndare" hela tiden ska anta saker utan att riktigt ha koll på läget. Det antas att jag äter kött som aldrig förr och fett som om det inte fanns någon morgondag. Man fokuserar på att det är dåligt för att man har bestämt sig för det. Varför är det ingen som kan se hur mycket mindre socker och andra kolhydrater jag äter nu jämfört med tidigare? Varför kan ingen se hur mycket mindre tillsatser och halvfabrikat som intas nu än förut och framför allt hur mycket mer grönsaker och vitaminer jag får i mig med denna kost. Jag vill inte behöva dela in oss i olika läger och kasta studier på varandra utan kunna diskutera hur vi äter och lyssna på varandra. Jag möter alltid fördomarna om kosten när jag får höra något om den och trots att folk i min omgivning ser vad jag äter är det som att de inte kan se med sina egna ögon utan litar mer på sin syn om dieten i sig. Varje gång jag väljer bort till exempel pasta så ersätter jag det med en bra grönsak. Vad är det som är så provocerande med min tallrik som gör mig så sjuk (på sikt såklart)? Jag kan oftast inte se någon annan skillnad än att jag inte får i mig stärkelse medan den andre får det. Det är också sällan den andre äter samma mängd grönsaker som mig. Men själv såsen på tallriken som debatten oftast handlar om den har jag inte märkt någon skillnad i mängd på våra olika tallrikar.
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies