Vi erbjuder

Chefsfrågan: Vad gäller när jag blir uppsagd?

Jag är överens med min privata arbetsgivare att jag skall sluta. Nu undrar jag vad skillnaden är mellan arbetsfri uppsägningstid och avgångsvederlag. ”Snart arbetslös”
Publicerad: Uppdaterad:

Det finns fler viktiga skillnader, som är bra att känna till. Detta gäller:

Arbetsfri uppsägningstid
Du är fortfarande anställd, men har ingen skyldighet att arbeta. Däremot har du kvar dina anställningsförmåner, som lön, semester (kan betalas i pengar när anställningen upphör), friskvård, tjänstebil och tjänstepension och liknande.   Tänk på att du är bunden av anställningsavtalet, som gör att du inte kan börja arbeta för en konkurrent till arbetsgivaren.

Avgångsvederlag
Anställningen upphör och du blir kompenserad med ett belopp som motsvarar ett visst antal månadslöner. På detta belopp betalas endast de lagstadgade sociala avgifterna på runt 32 procent. Där ingår inte utfyllnad av sjuklön, tjänstepension eller försäkringar.

För att fördela skatteeffekten bör du kontakta skatteverket och begära jämkning för ackumulerad inkomst. Du kan också diskutera med arbetsgivaren om avgångsvederlaget kan fördelas på två år.

Kom ihåg att din anställning upphör och därmed din inkomst. Det innebär att du inte kan få ersättning från Försäkringskassan vid sjukdom eller om du blir förälder. Därför bör du anmäla dig till Arbetsförmedlingen som arbetslös första dagen, trots att du inte får a-kassa.

A-kassan gör en annan bedömning och betraktar avgångsvederlag som inkomst. Utifrån din månadslön räknar a-kassan ut hur länge avgångsvederlaget täcker upp för utebliven inkomst. Först därefter kan du få a-kassa. Naturvetarnas inkomstförsäkring och Trygghetsrådets ersättningar ger utfyllnad till a-kassan.

Även om du förhandlar med arbetsgivaren själv råder jag dig att kontakta Naturvetarna innan du skriver på ett avgångsavtal.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies