Vi erbjuder

Chefsfrågan: Hur stoppa informationsläcka till FB?

Jag arbetar som chef på ett stort vårdbolag. En av våra anställda har lagt ut information från våra arbetsplatsmöten på Facebook. Det är inte några direkt graverande uppgifter, men det är information som inte borde läggas ut. Kan jag som chef ta upp det olämpliga i detta?
Publicerad: Uppdaterad:

I sociala medier kan både bra och dålig information spridas oerhört snabbt. Därför är det viktigt att alla arbetsgivare har en policy/strategi för hur man ser på sociala medier i relation de till anställda.

Mitt råd till dig är att ta upp frågan med personalavdelningen och föreslå att upprätta en policy. Den ska syfta till att både chefer och anställda får vägledning när det gäller användning av sociala medier kopplat till anställningsavtalet.

Naturvetarna har anlitat mediestrategen Brit Stakston, en av Sveriges mest anlitade föreläsare och debattörer inom sociala medier. Läs mer här.

Vill du lära dig lite mer i ämnet och läs gärna Brit Staksons bok GILLA. Du har 5 procent rabatt på alla böcker från Adlibris om du uppger att du är medlem i Naturvetarna.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies