Vi erbjuder

Chans att påverka Naturvetarnas framtid

Jessica Berggren var ombud för region Stockholm vid förra kongressen. I höst är det dags igen och nu ska nya ombud väljas. – Det är spännande att få insikt i hela processen. Det handlar om så mycket mer än lön, som till exempel miljö- och klimatfrågor, liksom om utbildning och forskares villkor.
Publicerad: Uppdaterad:

Som ekoingenjör är Jessica Berggren intresserad av miljö- och klimatfrågor. Men hon har också ett starkt fackligt engagemang och var förtroendevald på sin tidigare arbetsplats. På kongressen för tre år sedan tog hon chansen att påverka Naturvetarnas framtid

– Jag var aktiv, flera gånger var jag framme och lämnade in förslag på skrivningar i olika frågor.

 
Festen en bonus

Tillfället att träffa andra naturvetare och nätverka gillade hon också.
– Man vidgar sina vyer i mötet med naturvetare från andra branscher. Det finns mycket att diskutera. Några av dem har jag fortfarande kontakt med.

Festligheterna på kvällen var en bonus för Jessica Berggren.
– Visst var det god mat och trevligt, men det är arbetet i utskotten och den demokratiska processen som har satt spår hos mig.

Kollar försvaret

Jessica Berggren jobbar i dag som miljö- och hälsoskyddsinspektör på Försvarsmaktens tillsynsmyndighet, Generalläkaren.
Vi ser till att försvarets verksamhet följer lagstiftningen inom ramen för miljöbalken. Det handlar om allt från buller och metallutsläpp till byggnationer och avlopp, både här hemma och i andra delar världen där Sveriges försvarsmakt är på plats.

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies