Fråga oss här!
Vi erbjuder

Lär dig hanterar falskspelare och andra jobbiga typer

Mingel, frukostmacka och möte med författare som berättar om sin senaste bok drar folk. I september var det Anders Wahlberg som gästspelade på Leadership Friday i Gamla stan. Jäkla människa är bokens träffande titel.
Publicerad: Uppdaterad:

Redan i förordet slår författarna fast att det finns jobbiga personer, sådana som ställer till problem för sina kolleger.  Du möter egoisten, falskspelaren, glidaren, smitaren och några fler mindre tilltalande personligheter. Typer som alla kan relatera till på jobbet.

I handboken lär du känna igen de olika typerna och hur du ska hantera dem. Boken väcker också tankar hos en själv. Hur beter jag mig på jobbet och hur uppfattas jag av mina kolleger?

Tajta organisationer

Anders Wahlberg valde att fokusera på falskspelaren och smitaren. Salen var fullsatt med chefer, som är medlemmar i Naturvetarna eller DIK.

– När organisationerna blir tajtare med högre krav på samarbetsförmåga blir de här personerna synliga. Men ingen arbetsplats har råd med personal som inte sköter sitt jobb eller påverkar stämningen negativt.

Anders Wahlberg medger att man kan ha en dålig dag, men om beteendet återkommer har det sin källa i behov av kontroll och makt, liksom ofta bristande självkänsla.

– Det kan yttra sig i att de motsätter sig förändring. Många har också dålig insikt om sin egen kompetens och svag självkänsla.

Vilka är det då som drabbas av de jobbiga kollegerna?
– De som har en tydlig moraluppfattning och de som har extra behov av att bli sedda. Chefen, som ska ta de svåra samtalen och har ett ansvar för att verksamheten fungerar, blir särskilt utsatt.

Listig som en räv

Om vi tittar lite närmare på falskspelaren. Vad utmärker den personen?
– Han eller hon är listig och sticker kniven i ryggen på dig när du minst anar det. Du känner igen honom på att han gör bort dig inför kolleger och får dig att framstå som mindre vetande. Klagomålen på dig och andra kopplas ihop med att ni inte tar ansvar.

De flesta känner säkert igen situationen där man som utsatt av falskspelaren tappar självförtroende och kommer ur balans. Anders Wahlberg menar att det inte är acceptabelt att utvecklingen i en organisation får hindras av en person.

– Ofta är det rutinerade personer som har varit med länge som uppträder i skepnaden av falskspelare.

Hur ska man komma åt falskspelaren?
– Se till att prata sak istället för person. Konfrontera istället för att negligera. Ställ frågan direkt: ”Håller du med mig, du ger ett annat intryck.” I det läget måste falskspelaren lägga korten på bordet.

Inte att lita på

Smitaren är en annan typ som kollegerna irriterar sig på. Du känner igen honom på att han är svår att lita på, kommer sent och går tidigt. Irritation uppstår när andra får jobba mer för att smitaren ska slippa. Det beteendet bottnar ofta i ointresse, men det förekommer också smitare som inte tar på sig uppdrag av rädsla för att deras kompetens inte räcker till.

– Då handlar det ofta om fel person på fel plats, där man får hitta andra sätt att jobba på eller att personen byter arbetsuppgifter. Ställ krav på den som smiter av lathet eller ointresse.

Dokumentera och följ upp

I alla lägen gäller att dokumentera och följa upp personer som stör organisationens utveckling.

– Många chefer gör inte det, utan litar på sin allmänna känsla. Jobbiga personer är ofta experter på bortförklaringar. Även om du inte har nytta av dokumentationen direkt kan den komma till nytta senare.

Andra typer som det finns beskrivningar på i boken manipulatören, martyren, den fullkomlige, mobbaren, tidsoptimisten och glidaren.
Ta dig gärna en funderare på om du passar in i någon av beskrivningarna.

9 tips på hur du hanterar en jobbig person

1. Ta reda på om det verkligen är en jobbig person, vilken är min egen roll?
2. Undvik mentalt underläge – var logisk och prata om sak istället för person.
3. Tro inte att du kan trolla – ta tag i problemet och prata med dem.
4. Marginalisera dem och gör dem små.
5. Bredda perspektivet, fler än jag är drabbade.
6. Försök förstå typen, varför beter han sig så?
7. Informera, vilket inte är lika med skvaller.
8. Förstärk det positiva, hitta saker de gör bra.
9. Ta hjälp.

Författarna:

Anders Wahlberg, arbetar som leg psykolog, främst inom organisation och arbetsmiljö.
Mattias Lundberg, leg psykoterapeut, forskar om personlighet och stress i arbetslivet vid Umeå universitet. Beställ boken från Liber.    

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies