Fråga oss här!
Vi erbjuder

Träning viktigare än talang för ledarskapet

Visst finns det människor som verkar vara födda till ledare, men de flesta av oss måste träna för att utveckla ledarskapet, på samma sätt som man måste träna för att bli bra i idrott eller musik. Sara Henrysson Eidvall och Palle Lundberg vill få ledare att kavla upp ärmarna.

Publicerad: Uppdaterad:

Ledarskap Många av cheferna i den fullsatta föreläsningssalen sitter med uppräckta händer. Sara Henrysson Eidvall, psykolog med arbetslivet som specialitet, har frågat vilka av deltagarna på Naturvetarnas och Liber förlags Leadership Friday, som har en förälder som är eller har varit chef.

– Studier har visat att det finns en ärftlig komponent när det gäller ledarskap, säger Sara Henrysson Eidvall, men till största delen är det något annat. Talang räcker till en viss del, men det krävs många timmar för att bli bra.

Kanske är det där med talang inte ens nödvändigt för att kunna leda, men träningen är ett måste, fastslår hon i Träna ledarskap, tillsammans med sin medförfattare Palle Lundberg, kommundirektör i Helsingborgs kommun. De träffades när Sara Henrysson Eidvall började utveckla ledningsgruppen i Botkyrka kommun och träna Palle Lundberg, som var kommundirektör där. År 2009 utsågs Palle Lundberg till årets chef, och i fjol kom deras gemensamma bok ut.

Världens äldsta yrke

Vad är då hemligheten bakom träningen? En viktig komponent är att komma till insikt om vad man har för uppdrag och roll som ledare.

– Ledare är världens äldsta yrke. Att ledarskapet överhuvudtaget har utvecklats är av evolutionära skäl, säger Sara Henrysson Eidvall. Ledarskap är att få människor att för en stund avstå från sina egna behov för att det är mer lönsamt att arbeta tillsammans för ett gemensamt mål.

Ledarskapet hjälper oss att hantera kollektiv problemlösning, lösa konflikter, dela ut bestraffning och fördela resurser. På samma sätt som ledaren har sin roll, har följaren sin, och de båda är ömsesidigt beroende av varandra.

– Om ledaren inte upplevs som rättvis, vill följarna inte följa. De kanske tolererar det ganska länge, men till slut blir de förbannade, säger Sara Henrysson Eidvall. Det kanske inte behöver gå så illa som för Ceausescu, som slutade på en bakgård i Bukarest. Men istället kan ju medarbetarna sätta sig ned med ett leende på läpparna och helt enkelt inte göra det ni säger.

Hon menar att man som chef måste man ställa sig frågan: ”Varför ska mina medarbetare följa mig?”

– En uppmaning styr bara 20 procent av vårt beteende, sedan är det konsekvenserna av beteendet, som styr, säger Sara Henrysson Eidvall.
Vi påverkas mer av att få positiva konsekvenser än av att slippa negativa och ju säkrare och närmre i tid en konsekvens ligger, desto mer inflytande får den över vårt handlande.

Ledarens uppgift är att få gruppen att prestera väl i konkurrens med andra. Du tränar ditt ledarskap i skarpt läge i din vardag som chef genom att systematiskt gå igenom vilka styrkor och svagheter du har på olika områden och vad du behöver göra mer eller mindre av för att få gruppen att prestera bättre.

– Fråga dig själv: ”Vilka beteenden ska jag lägga in i ledarrollen och vilka ska jag inte ta med mig?”, uppmanar Sara Henrysson Eidvall.'

Kartlägg dina roller

Som chef har du ofta många olika roller. Du är kanske ledare i en grupp, men följare i en annan, till exempel i organisationens ledningsgrupp.
Ett bra verktyg kan vara att kartlägga dina olika sammanhang. Ta en stund tillsammans med en sparringpartner, till exempel en annan chef, och intervjua varandra. Vilka sammanhang är du med i? Vad är målet för respektive sammanhang? Vilken roll har du? Vad är målet för din roll? Vilka nyckelbeteenden leder till ditt mål? Och vilka leder bort från det?

– Då slipper du sitta på ett möte och känna dig förvirrad och undra varför du är där, säger Sara Henrysson Eidvall.

Träna och bli bättre på att

* Förstå ditt uppdrag, fatta beslut på rätt sätt med rätt personer
* Kommunicera, bilda och leda en grupp, coacha medarbetare
* Formulera mål, utveckla strategier och få med dig gruppen dit
* Använda strukturer för ekonomi, HR och IT för att styra verksamheten
* Ta ansvar för din egen utveckling, hantera stress och arbetsbelastning 

Hanna Meerveld

Jobbar inte längre på Naturvetarna

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies