Fråga oss här!
Vi erbjuder

Personlighetstester i fokus

Många har inspirerats av Naturvetarnas seminarier, karriärdagar och annat som du har nytta av i jobbet. På ett seminarium i maj stod personlighetstester i fokus. Här några intryck från två av deltagarna.
Publicerad: Uppdaterad:

Seminarium

Mia ser fördelar

Hittills har enhetschef Mia Crawford inte använt sig av personlighetstester i någon rekrytering.
– Jättebra att få en uppfattning om hur personlighetstester fungerar. En vanlig intervju blir lätt subjektiv. I vår senaste rekrytering var vi oense, då hade det varit bra med en opartisk bedömning.

Solklar favorit

I normalfallet brukar Sekretariatet för Östersjöstaternas råd ha en solklar favorit när de ska anställa ny personal efter genomgång av ansökningshandlingar och intervju.
–  Jag tror inte att vi kommer använda personlighetstester eftersom det är rätt dyrt. Vi är en ganska liten organisation med drygt 20 personer anställda.  Å andra sidan kan en felrekrytering bli en dyr historia.

Inspirerande seminarier

Biologen Mia Crawford besöker ofta Naturvetarnas arrangemang.
– Jag tycker de är givande och inspirerande, som Leadership Friday där böcker om ledarskap presenteras av författaren själv.
Östersjöstaternas råd är en organisation för alla länder runt Östersjön. De jobbar med allt från människohandel till energi, utbildning och miljö. Mia ansvarar för hållbarhetsfrågor, som hur jord- och skogsbruket och annan verksamhet på land påverkar tillståndet i havet. Gregory tror på idén 

 

Gregory tror på idén

Gregory Moore på Kemikalieinspektionen är mitt uppe i en rekrytering där personlighetstest används. – Det är premiär för oss på tillsynsavdelningen. Jag tror på idén om testet används på rätt sätt med analys och uppföljning. Det ska användas i kombination med vanlig intervju.

ISO-standard på gång

Han gillade seminariet som på ett bra sätt belyste utvecklingen på området.
– Intressant att höra om den ISO-standard som är på gång, vilket kan säkra kvaliteten. Viktigt att testet utförs av psykologer. Kom ihåg att de personer som utför testet har vissa rättigheter som att få veta hur testet ska användas och att få feedback.

Positiv upplevelse

För biokemisten och toxikologen Gregory Moore var det första gången som han var på Naturvetarnas seminarier.

– Helt klart en positiv upplevelse, inte minst att träffa andra att mingla med. Bra tid på eftermiddagen så att det bara inkräktar lite på jobbet.
Kemikalieinspektionens inspektörer besöker företag som tillverkar och importerar kemiska produkter, biotekniska organismer och andra varor för att kontrollera att reglerna följs. Visst analysarbete ingår också.

Kommentarer

Pontus 2011-10-11

Tror inte man skall hoppas allt för mycket på psykologers metoder.....
Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies