Vi erbjuder

Öppna det röda kuvertet

I dagarna dimper det röda kuvertet ner till alla privatanställda naturvetare, som omfattas av tjänstepension.
Publicerad: Uppdaterad:

Om det orangea kuvertet var en kalldusch så kan det röda kuvertet värma. I mitten av mars skickar Collectum ut det röda kuvertet till landets alla 1,3 miljoner privatanställda tjänstemän. Kuvertet ger besked om värdeutvecklingen på tjänstepensionen under 2010. De som fyllt 35 år får också en prognos över hur stor pensionen kan bli den dagen de går i pension. För många kommer tjänstepensionen utgöra ett betydande tillskott till den allmänna pensionen. I det röda kuvertet får du också veta vad du får från ITP vid en långvarig sjukdom, liksom vad efterlevandeskyddet uppgår till vid dödsfall.

 

Den som inte har gjort ett omval av förvaltare bör göra det nu. Enligt Collectum kan en 30-åring som sänker avgiften med en procentenhet få tusen kronor mer i pension under en femårsperiod. Vill du veta mer om din pension går du in på www.radgivningstjanst.se. PTK hjälper dig att ge en samlad bild av ditt försäkringsskydd i dag och hur det kan förbättras.

 

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies