Fråga oss här!
Vi erbjuder

En känslomässig utmaning att vara chef

– Åhh vad bra! Tack för en superbra och inspirerande föreläsning! Jag svävar som på moln, säger en av deltagarna, som var med på premiären för Leadership Friday i Lund i februari.
Publicerad: Uppdaterad:

Leadership Friday Boken Chef med känsla och förnuft är lite av en guldgruva för den som är intresserad av ledarskap. Den bygger på forskning kring ledarskap när det gäller makt, värderingar, synlighet och utsatthet med koppling till chefens känslor. Författaren Christer Sandahls syn på ledarskap:

Makt

Det är genom makten som du får instrumentet, men det är genom din egen auktoritet som du kan leda en grupp medarbetare. Auktoritet bygger på andras tillit och förtroende och att alla är överens om syftet med verksamheten och har insikt om vad som behöver göras.  Detta måste skiljas från att vara auktoritär, som bygger på makt utan medarbetares förtroende.

Värderingar

Varför vill du bli chef, är en viktig fråga att ställa. Om det enbart är makt och goda villkor, så är det sällan grunden för ett bra ledarskap. Som chef är det bra att bli medveten om sina drivkrafter. Vad är syftet och vad vill du uppnå?

Tre Känslomässiga dilemman

Christer Sandahl pekar på tre känslomässiga dilemman för den som är chef. Alla har känslor, men det är viktigare för chefer att vara medveten om och känna till hur man reagerar i olika situationer.

1. Står på en scen

Som chef har du makt över andra och kan påverka medarbetarnas arbetssituation. Som chef står du alltid på en scen. Det du säger och gör kommer att förstoras upp och värderas.  En chef kan därför inte som andra medarbetare reagera spontant, exempelvis om man blir arg. Ett känslomässigt utbrott kan undergräva din auktoritet för lång tid framöver.

2. Utsatthet

Som chef är du ensam om svåra beslut. I krislägen förväntas du träda fram och stå för det som är svårt. I goda tider förväntas du lyfta fram dina medarbetare. En chef som inte agerar i utsatt läge kan förlora mycket i trovärdighet och förtroende

3. Ensamhet

Som chef är man ensam att hantera egna känslor, som besvikelser på medarbetare eller annan frustration i arbetet. Den bästa metoden för att arbeta med detta är reflektion, att ge sig tid vända tillbaka och begrunda för att bygga kunskap om sig själv. Det krävs mod för att lära sig hantera egna känslor och andras känslor och bli en mogen ledare. Christer Sandahl är professor vid Karolinska Institutet och gästprofessor vid Lunds universitet där han leder projektet framtidens forskningsledare. Sextio utvalda ledare genomgår ett stort utvecklingsprogram för ledare inom forskningen. Tidningen Naturvetare återkommer till det projektet i ett senare nummer.

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies