Fråga oss här!
Vi erbjuder

Lär genom att göra

Den 21 maj samlades chefer i Sacoförbunden Naturvetarna och DIK för att lyssna på organisationskonsulterna Erik Edhag och Lotta Lindén. Den bok som utgjorde utgångspunkt för Leadership Friday denna gång var Klart ledarskap.

Publicerad: Uppdaterad:

 Boken Klart ledarskap försöker förklara varför samarbete med andra människor inte alltid går som på räls, samt vad man kan göra åt det.
– Den här boken är bara till för ett slags människor. De som är nyfikna på att skapa resultat tillsammans med andra människor, inledde Erik Edhag.

Därefter var det dags för en övning. För Klart ledarskap är inte bara en bok utan också ett utvecklingsprogram, där det handlar lika mycket om att göra som att lyssna.
– Vi brinner för action learning, sa Lotta Lindén. 

Vara neutral fungerar inte

Vi får bilda par och ställa oss mitt emot varandra. Min partner får en lapp med en känsla och uppgiften bli att visa mig den, utan att säga något. Jag gissar och hamnar ganska nära.

Nästa gång är det min tur, men denna gång är det lite svårare. Hur ser man egentligen nöjd ut? Jag lyckas inte särskilt bra och följaktligen blir det allt annat än lätt för min partner att gissa rätt. Nästa gång är det hans tur igen, men denna gång ska ha visa ingenting. Helt omöjligt!

Lärdomen, jo, att den chef som försöker sig på att vara neutral och visa ingenting är dömd att misslyckas. Det beror på att människor är oerhört perceptiva, tolkar för att skapa mening och dessutom tenderar vi att tolka saker och ting negativt.

Några hinder

Erik talar om två hinder för att skapa resultat i samarbete med andra. Det ena handlar om att vi alla skapar våra egna upplevelser. Det andra om att det lätt blir ”sörjigt” på en arbetplats, eftersom att vi hellre stämmer av med andra än med den det berör. Tänk bara på den typiska situationen när vi börjar misstänka att någon är gravid. Saken dryftas ofta med andra kollegor långt före vi vågar ställa frågan till den enda person som vet svaret. 

Tänkvärt om ledningsgrupper

I takt med att medarbetarna bara blir mer och mer kompetenta och deras arbete allt mer komplext ökar kraven på chefen. Engagemang, tillit, samarbete och eget ansvar krävs för att verksamheten ska bli framgångsrik, men hur skapar man det? De flesta verktyg avslöjades inte under detta korta frukostseminarium, men några saker fick vi med oss hem.

För mig var slutorden om det vanligaste problemet för ledningsgrupper som fastnade. Att det finns en klar tendens att delegera uppåt och att ledningen ofta bara står där och tar emot, samtidigt som medarbetarna konstaterar att ”de gör ingenting”. 

Leadership Friday återkommer med ny ledarskapslitteratur i höst.

Text: Marita Teräs

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies