Vi erbjuder

Teknikföretagen säger upp Industriavtalet

Teknikföretagen säger upp samarbetsavtalet om industriell utveckling och lönebildning, det så kallade Industriavtalet, som har funnits sedan 1997. – Det är beklagligt att Teknikföretagen hoppar av ett avtal som har lett till ansvarsfulla lönehöjningar och ett stort mått av arbetsfred, även om det har funnits kritik mot avtalet, säger Ramón Sánchez-Lövy, förhandlingschef på Naturvetarna.
Publicerad: Uppdaterad:

avtal Naturvetarna och övriga akademikerförbund företräds av Sveriges Ingenjörer som tillsammans med Unionen och IF Metall är motpart till Teknikföretagen.
Skälen till uppsägningen, enligt Teknikföretagen, är att andra branschers behov och önskemål har fått tagit för stort utrymme i det förhandlingsarbete som ska handla om industrins villkor och förhållanden.

LO-samordningen har, anser de, spelat en avgörande roll och slutligen fått dem att bestämma sig för en uppsägning.
Uppsägningen kommer inte att påverka det kollektivavtal som Sveriges Ingenjörer slöt med Teknikföretagen i årets avtalsförhandlingar. Även Naturvetarnas medlemmar omfattas av detta.

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies