Vi erbjuder

Skogsordbok för nybörjare

I en liten, läcker och lättillgänglig bok ger Föreningen Skogen en introduktion i den vanligaste skogsvokabulären.
Publicerad: Uppdaterad:

Skoglig uppslagsbok Ståndort, impediment, bonitet, virkesköp, naturhänsyn och skogskonto är några av de begrepp som enkelt förklaras i boken Mer än bara träd – 57 vanliga skogsord.

Vem glömmer inte bort hur stor en hektar är? Likaså kanske det är svårt att definiera begrepp som timmer, plank och bräder. Svaren finns bland de 57 vanliga skogsorden.

Till skillnad från de tjocka och digra uppslagsverk som utkommit nyligen, bland andra återutgivningarna av Brummers och Cnattingius skogslexikon från 1700- och 1800-talen, som verkligen har sina förtjänster, är detta en lättillgänglig bok i fickformat. Den är också grafiskt tilltalande, med ett ord på varje uppslag illustrerad med en talande bild.

Boken är skriven för den som vill ta första steget in i skogsbrukets värld, för nyblivna skogsägare men också för alla andra intresserade. För den som kan allt detta kan den ändå vara bra att ha för att förklara för andra.
Mer än bara träd är skriven av jägmästare Carl Henrik Palmér och utgiven av Föreningen Skogen.

Kerstin Diamant

 

Läs mer och beställ skogsordboken

Mer om KSLAs och Föreningen Skogens utgivning av äldre skogsordböcker

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies