Vi erbjuder

Ny webbplats tar ansvar för döden på nätet

Vad händer med dina konton på Facebook, Twitter och andra platser på webben när du dör? Nu har webbplatsen Mentomori.com lanseras som tar ansvar för dina uppgifter på nätet när du avlider.
Publicerad: Uppdaterad:

webbnytt Webbplatsens centrala del är möjligheten att spela in och spara videohälsningar till nära och kära men hantering av lösenord, instruktioner och hanering av konton på exempelvis nätverkssajter, sociala siter, pokersiter etc är också en viktig del.  

Frågan ”vad händer med ditt liv på nätet när du dör?” hörs allt oftare i media, och nu lanseras Internettjänsten Mentomori.com som svar på detta. Mentomori.com erbjuder en säker plats för lösenord och ansvisningar om vad som ska göras med alla konton när användaren avlider.  

-    Det började som en idé om att kunna spara en hälsning till mina barn ifall jag skulle råka ut för en olycka, men jag hittade ingen lämplig tjänst på nätet, så det var bara att sätta igång och bygga själv, säger Can Umarlar, upphovsman och en av grundarna till Mentomori.com.

Can fortsätter

- Sen vi började 2008 har dessutom debatten om sociala nätverk och deras kontohantering vid dödsfall blossat upp, så det kändes naturligt att addera den tjänsten också.   

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies