Vi erbjuder

Fråga experten: Mina medarbetare rundar mig

På min arbetsplats förekommer det att medarbetare vänder sig direkt till högsta chefen istället för den närmaste chefen. Det skapar viss förvirring i besluten. Hur ska jag som chef agera när jag blir rundad? Sten
Publicerad: Uppdaterad:

chefsfråga Du beskriver en situation där den formella organisationen glider över till en informell organisation med förskjutning av maktbefogenheter och information. Du kan tyvärr bli en förlorare om du inte gör något. 

Dina medarbetare har märkt att det går bra att gå direkt till högsta chefen, vilket undergräver din chefsroll. Du bör ta upp frågan med din chef som är ansvarig för den organisation man beslutat om. Tillsammans klargör ni att du är chef i den organisationen med egna medarbetare.

Mitt råd är att du lyfter frågan som en organisationsfråga.  Situationen som den är nu skapar förvirring för medarbetarna och undergräver mandatet för dig som mellanchef, oavsett vem som skulle sitta på den posten. Är det en organisatorisk fråga måste din chef fråga sig om han vill ha mellanchefer eller om det vore bättre med en helt platt organisation utan mellanchefer med direktstyrning från honom själv. Det är också en möjlig lösning. 

En fråga som du inte kan låta bli att ställa är om du fortfarande har hans förtroende att vara chef. Kräv att få raka besked om det.  Om det finns ett missnöje med dig som chef har du rätt att få veta det.
Ring eller mejla gärna till Naturvetarna chef om du vill diskutera frågan ytterligare.

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies