Vi erbjuder

Lyckat karriärbyte för Christina

Efter tio år som forskare tar Christina Caesar steget över till att jobba med kommunikation. Karriärcoachning från Naturvetarna ledde henne till tre jobbintervjuer.
Publicerad: Uppdaterad:

På nytt jobb Uppdraget som kommunikatör är att nå ut till en bredare publik med den forskning som bedrivs på Chalmers. Men hon har redan tjuvstartat lite i den nya yrkesrollen.
– De senaste två åren har jag jobbat både med forskning och kommunikation. Nu blir jag renodlad kommunikatör på Institutionen för Mikroteknologi och Nanoteknik, vilket känns väldigt bra.

Hur hamnade du här?
– Jag har alltid gillat att skriva och göra presentationer och sammanfattningar. Jag har lätt för att knyta kontakter. Så det är mina personliga egenskaper som har tagit mig hit. Mina sociala talanger tillsammans med min doktorsexamen i fysikalisk kemi ger en unik kompetens.

Vilken är utmaningen?
– Att förenkla utan att fördumma, bland annat genom att använda en terminologi som allmänheten och näringslivet, som Chalmers har nära koppling till, förstår och kan ta till sig.

Vilken hjälp fick du från Naturvetarna?
– Jag hade en timmes rådgivning med Helena Nicklasson på en Naturvetardag i Göteborg. Det gav verkligen en aha-upplevelse om att tänka strategiskt när man skriver en jobbansökan.

Vad lärde du dig?
– Hur jag ska marknadsföra mig och min kompetens och se ansökan som ett reklamblad. Jag lärde mig att plocka ut nyckelord som ska backas upp med konkreta exempel på lyckade resultat.

Vilka är dina nyckelord?
– Motiverad, proaktiv och strategisk, vilket jag kunde visa med tidigare erfarenheter och uppnådda resultat. Viktigt är också att koppla nyckelorden till de egenskaper som efterfrågas och visa vad arbetsgivaren vinner på att anställa mig.

Hur går du vidare?
– Jag har två mentorer, den ena är min nuvarande chef här på Chalmers och den andra är en profil inom reklambranschen. Med båda kan jag bolla karriärstrategiska frågor, utifrån deras olika kompetenser. Och vem vet, nästa steg är kanske att jobba i näringslivet?

Lars-Erik Liljebäck

chefredaktör
08-466 24 19

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies