Vi erbjuder

Fråga experten: Hur komma runt bristen på arbetslivserfarenhet?

Jag har precis tagit examen och söker jobb. Men upptäcker att det krävs arbetslivserfarenhet för alla tjänster, vilket jag saknar. Hur ska jag komma förbi det?
Publicerad: Uppdaterad:

Först vill jag säga grattis till din examen! Glöm inte att den är ett resultat av det du har åstadkommit och något du ska vara stolt över! Denna mentala inställning är viktig att ta med dig när du söker jobb.  Ibland går det att komma förbi bristen på arbetslivserfarenhet eftersom praktik, engagemang på fritiden och annat kan räknas som viktiga erfarenheter. Det är inte alltid arbetslivserfarenhet från något liknande arbete som krävs. Fråga gärna arbetsgivaren vad de menar med arbetslivserfarenhet. Det är skillnad mellan uttrycken arbetslivserfarenhet krävs och är meriterande.

Framhåll dina talanger

Som karriärrådgivare träffar jag många i din situation. Tillsammans kommer vi alltid fram till att det finns annat än arbetslivserfarenhet att framhålla. Det kan handla om talanger som arbetsgivaren har nytta av, som att skapa resultat, ta initiativ, driva frågor, skapa engagemang och liknande. Ta reda på hur du uppfattas och värderas av din omgivning. Fråga dina studiekompisar, lärare, vänner och föreningar du är engagerad i vilka talanger du har. Du har kanske varit ledare på fritiden och arrangerat tävlingar eller själv tävlat i någon idrott. Så fråga dig vad som driver dig till detta? Lyft fram och fokusera på engagemanget och oegennyttan. Du har säkert gjort exjobb och praktik. Inventera och ta upp de kontakterna. Vad i din utbildning är det som efterfrågas? Fokusera på och prioritera just detta som en erfarenhet i så fall. Jobb med kunder och personrelaterade kontakter kan vara viktigt att framhålla. Försäljning är en annan erfarenhet som kan komma till nytta, liksom om du jobbade med event/pubar under studietiden. Allt detta kräver specifika personliga talanger, som kanske inte finns med i din formella meritlista.

Dina kärnvärden

Utgå från det jag beskrivit ovan och använd som underlag för dina kärnvärden, de som ska vara ditt signum för att attrahera arbetsgivaren. Oftast har även arbetsgivarna kärnvärden de använder sig av på sina hemsidor för att attrahera dig som arbetssökande.  Formulera utifrån detta rubriker som skapar nyfikenhet. Till exempel lyfter du fram: ledaregenskaper, bra på att organisera, ta ansvar, föreslår och tar initiativ, löser kunders problem/klagomål. Det här är egenskaper paketerade inom ramen för vem du är som person och som gör just dig unik. Om det i annonsen är kravställt 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet, fundera på om du ska söka detta jobb. Det kan visserligen visa att du är kaxig, men det kan också signalera mindre bra omdöme. En fördel med att söka jobb är att det i sig är ett sätt att nätverka och presentera sig på för arbetsgivaren. En skicklig HR-person ser att du skulle kunna  behövas någon annanstans i organisationen.

Fundera på vilka hinder du själv sätter upp. Utmana dig själv istället och se vad resultatet blir. Du kan bli glatt överraskad!

Christel Lindgren, karriärrådgivare
 

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies