Fråga oss här!
Vi erbjuder

Astra Zeneca lägger ned i Lund

Läkemedelsjätten Astra Zeneca lägger ned forskningsverksamheten i Lund med 900 anställda. Beslutet är en del i företagets globala sparpaket, som blev känt i samband med den senaste bokslutskommunikén. Beskedet om nedläggning kom under tisdagen 2 mars.

Publicerad: Uppdaterad:

nedläggning Naturvetarna har tidigare berättat om sparpaket som är på gång på AstraZeneca. Totalt kommer 8.000 tjänster att försvinna, varav 3.500 inom forskning och utveckling. 

I ett pressmeddelande meddelar Astra Zeneca: 

Som ett led i att fokusera forskningen till färre sjukdomsområden och enheter kommer AstraZeneca att avveckla forskningsenheten i Lund. Forskning inom andningsvägar och inflammation flyttas över till Mölndal. AstraZeneca kommer att lägga stor vikt vid att stötta de medarbetare som berörs. 

 AstraZeneca har idag informerat medarbetarna om åtgärder för att öka produktiviteten inom forskningen (R&D). De föreslagna förändringarna, som kommunicerades i slutet av januari, syftar till att öka fokus på ett färre antal sjukdomsområden samt att konsolidera verksamheten genom att slå ihop vissa forskningsenheter. Ett antal enheter kommer att stängas. 

 

Bo Servenius, ordförande för Akademikerföreningen vid företaget i Lund bekräftar nu på tisdagen för nyhetsbyrån TT att Astra Zeneca lägger ned hela verksamheten i Lund. Enligt Servenius kommer forskningsprojekt från enheten i Lund att flyttas över till Astra Zeneca i Mölndal.

 

Läs också:

Oro på Astra Zeneca

Kommentarer

Rosemari Södergren 2010-03-04

Jag har precis pratat med ombudsmännens chef på Naturvetarna som hälsar att Naturvetarna kommer att finnas där på fredag. Akademikerföreningen håller dessutom kontakt med de olika Saco-förbunden.

? 2010-03-03

Hej, kommer ni inte finnas på plats på astra zeneca som Unionen och akademikerföreningen är?
Kommentera