Vi erbjuder

Vilka försäkringar behöver jag som student?

Jag är student och undrar vilka försäkringar jag behöver. Gissar att jag klarar mig utan hemförsäkring eftersom jag bor i korridor? Anna
Publicerad: Uppdaterad:

studentfrågan Vad bra att du tänker på försäkringar. Det är inte alltid det första man tänker på när man flyttar hemifrån och ska börja studera. Som student brukar du vara försäkrad i skolan och på vägen till och från skolan. Tiden därefter är det lite sämre med, men då gäller olycksfallsförsäkringen som ingår gratis i studentmedlemskapet i Naturvetarna.

Hemförsäkring är lätt för studenter att missa. Även om du fortfarande är skriven hos dina föräldrar måste du ha en hemförsäkring för ditt nuvarande boende.

Några exempel på varför är det bra att ha hemförsäkring:

Du orsakar en skada i ditt boende, till exempel glömmer en platta på spisen eller liknande. Om du inte har hemförsäkring är risken stor att du får betala skadan själv.

Det blir inbrott i ditt studentrum eller lägenhet. Om du inte har hemförsäkring får du ingen ersättning.

Du är hemma hos din kompis föräldrar och slår sönder en dyr vas. Med hemförsäkring kan du få hjälp att betala tillbaka.

Du blir nedslagen på vägen från krogen och ingen blir gripen. Med hemförsäkring kan du få skadestånd. Dessutom ingår det ett reseskydd i försäkringen som gäller när du är ute och far i världen.

Kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller.

Det här är lite allmän information om försäkringar. Är du student med barn och familj finns det lite andra aspekter att fundera kring. 

 Läs mer på Akademikerförsäkring.

 

Klara Rapp

avdelningschef Förhandling och medlemsrådgivning
08-466 24 31

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies