Vi erbjuder

Ska vi acceptera lönesänkning?

Nu har lågkonjunkturen nått det företag där jag jobbar. Arbetsgivaren har ställt personalen inför ett svårt val. Lönesänkning rakt över eller att några sägs upp. Hur ska jag som facklig företrädare resonera?
Hälsningar Janne
Publicerad: Uppdaterad:

Lönesänkningar är ett vanligt förslag när det blir dåliga tider. Arbetsgivare pressas hårt av dålig ekonomi och av sina ägare för att minska kostnaderna.

Personalkostnader är ofta den högsta kostnaden. Ofta presenteras lönesänkning under en begränsad tid som en lösning för att undvika uppsägningar av personal.
Resultatet blir långvarigt lägre löner och endast en tillfällig minskning av antalet uppsägningar.

 Företagets långsiktiga problem löses därför inte med lönesänkningar. Detta är en orsak till att de fackliga organisationerna säger nej till lönesänkningar.

En annan orsak är att en lönesänkning får stora konsekvenser för den anställde om det sedan blir uppsägningar, eftersom a-kassa, inkomstförsäkringar och andra förmåner kommer att baseras på en lägre inkomst.

En tredje orsak är att en lönesänkning strider mot ingångna avtal.

Om din arbetsgivare vidhåller sitt förslag eller börjar träffa individuella uppgörelser om lönesänkningar eller lönefrysningar med de anställda, ber vi dig omgående att kontakta Naturvetarnas medlemsrådgivning!

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies