Fråga oss här!
Vi erbjuder

Naturvetarbarometern: Har du valt PPM-fonder?

Svara på Naturvetarbarometern. En ny fråga inför varje nytt nummer av tidningen Naturvetare. Några svar publiceras i nästa nummer av tidningen Naturvetare.
Publicerad: Uppdaterad:

Göran Bäckstrand, regionchef för LRF Sydost
– Ja, jag har valt. Det är ett erbjudande om att påverka sin framtid som jag tycker är bra, även om det är svårt att veta om det kommer att ge mer än om jag inte valt. Valet ger också en möjlighet att välja utifrån olika aspekter – någon kanske väljer utifrån vilka företag/branscher man vill stödja, medan andra enbart väljer för att optimera sin vinst. Jag har valt utifrån mina erfarenheter om marknaden, och jag tror det kommer att bli bra.

 

Elin Wallin, student-ambassadör för Stockholms universitet
– Ja, jag fick foldern om PPM-fonder och valde så många fonder jag fick – fem stycken. Jag ville ha stor spridning på fonderna och tyckte också att det är viktigt att de är billiga, eftersom jag ska ha dem ganska länge. Jag läste för ett tag sedan om generationsfonder, som ändrar inriktning utifrån vilken ålder man har och därigenom vilka strategier som är smartast att spara genom. Det tycker jag verkar bra.

Gunilla Häll, dietist
Jag har varit aktiv till och från i PPM sedan start. Förlorade mycket pengar i förra årets ras då jag gick ur för sent. Men är inte avskräckt för det, utan väljer fortfarande fonder med hög risk och har nu sedan i somras Gustavia Balkan, Nordea Indienfond och Skagen Kon-Tiki.

 

 

 

Svara med kommentarsfunktionen här nedan.

 

 

Tidigare frågor:

Hur skyddar du dig mot den nya influensan A(H1N1)?

 

Litar du på att slutförvaringen av kärnavfall är säker?

 

Är du orolig för tillsatser i maten?

 

"Hur påverkas du av finanskrisen?"

Kommentarer

Christel Lindgren 2009-09-18

Jag har också tagit hjälp av AkademikerRådgivnings fantastiska service. Innan öppnade jag inte mina röda kuvert. Jag visste inte att man för en ringa kostnad kunde anlita Fondbytesprogrammet och slippa bekymra sig. Himla bra rådgivning.

Marita teräs 2009-09-16

Jag har tagit hjälp av Akademikerrådgivning och på deras inrådan anlitat Fondbytesprogrammet. Kostar 450 kr per år, men jag slipper bekymra mig och avkastningen har varit mycket bra.
Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies