Vi erbjuder

Naturvetarna – en bit i ditt livspussel

Många upplever livet som ett pussel. Pendla, handla, hämta på dagis… Mellan arbetspass och resor till jobbet ska vi äta och sova också, och sedan börjar allt om igen i morgon. Det är mycket som ska rymmas i livet. Naturvetarna kan hjälpa till med pusselbiten som handlar om ditt arbetsliv.

Publicerad: Uppdaterad:

ledaren När du ska börja eller sluta en anställning finns Naturvetarnas ombudsmän som kan hjälpa dig med juridiska frågor. Vi kan granska din cv och ditt anställningsavtal. Vi kan hjälpa dig med lönestatistik och ge dig lönerådgivning.
Naturvetarna är väl rustade för förändringar på arbetsmarknaden. Ring till vår medlemsjour om något är på gång på din arbetsplats.

Om du står mellan två anställningar har du vår inkomstförsäkring som ingår i medlemskapet. Den garanterar dig 80 procent av din tidigare lön. (Ersättningstaket för a-kassa är begränsat till 14 960 kr/månad. Oavsett hur mycket du tjänar, får du inte mer i ersättning från a-kassan.)

Jämför gärna kostnaden med de privata inkomstförsäkringar som finns på marknaden. Naturvetarnas är mycket prisvärd. Dessutom får du allt annat som ingår i medlemskapet. Det finns även andra organisationer som har liknande inkomstförsäkringar, men de har inte samma kompetens om naturvetares arbetsmarknad.

Men när allting rullar på då? När du pusslar för att få familj, jobb, vänner och sömn att rymmas innanför dina tidsramar och dagarna avlöser varandra i en jämn ström. Du skummar igenom de nyhetsbrev du får från Naturvetarna och bläddrar lite förstrött i den nya tidningen Naturvetare på bussen. Plötsligt kanske du vaknar upp någonstans mellan pendla och handla och undrar vad du håller på med. Var det så här många timmar du ville jobba? Var det just det här du ville arbeta med?

Då kan du dra nytta av Naturvetarnas karriärservice. Det handlar inte nödvändigtvis om att bli chef.
Är du nöjd med det du gör idag?
Vill du starta eget?
Vill du forska?
Vilka är dina drivkrafter egentligen?

Vi är specialister på just naturvetarnas arbetsmarknad. Oavsett om du är på väg ut genom dörrarna från universitetet eller om du vill utvecklas där du är, vill vi stödja dig på din väg i yrkeslivet.

Jag är stolt över att vara ordförande för Naturvetarna. För första gången är alla naturvetare i Sverige samlade i en och samma organisation. Matematiker, datavetare, agronomer, jägmästare, biologer, kemister, kärnfysiker, biomedicinare, dietister, geologer, miljövetare, meteorologer, skogsmästare, lantmästare med flera. Vi är 30 000 tillsammans – fler och starkare än någonsin!

Text: Madelen Nilsson

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies