Vi erbjuder

Är du orolig för tillsatser i maten?

En ny fråga inför varje nytt nummer av tidningen Naturvetare. Några svar publiceras i nästa nummer av tidningen Naturvetare.
Publicerad: Uppdaterad:

Månadens fråga Svara på frågan med kommentarsfunktionen.

 

Kommentarer

Britt 2011-06-05

Visst finns det anledning att vara skeptisk till tillsatser i maten. Exempelvis "citronsyra" E 330. Artikel från Sydsvenskan: Hennes son ändrade sina matvanor och slapp allergin! http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1473620/Hennes-son-andrade-sina-matvanor-och-slapp-allergin.html

Carina von Knorring 2009-05-02

Nej, orolig är jag inte men jag kan tycka att det kanske inte är nödvändigt med så mycket tillsatser i vissa livsmedel. Många tillsatser behöver vi för att inte riskera att bli sjuka men när det bara blir tillsatser för att få färg och smak bör man reagera. Bra att allmänheten börjar ifrågasätta nödvändigheten av tillsatser.

Eva Berglind 2009-04-30

Jag är inte orolig för tillsatser i maten och tror inte att det är farligt. Däremot så skadar det säkert inte om vi "lär oss" att återigen smaka på "riktiga" smaker från maten, dvs att det inte måste vara sockrat eller smakförstärkare för att vi ska tycka om maten, men det är ju en vanesak...

Camilla Rudolfsson 2009-04-29

Nej, det är jag inte. Däremot är det bra att allmänheten börjar ifrågasätta livsmedelsindustrin och dess produkter.
Kommentera