Vi erbjuder

Hur länge får en tidsbegränsad anställning pågå?

Jag har haft olika typer av tillfälliga anställningar under flera år hos en och samma arbetsgivare. Det ger en viss osäkerhet att inte veta om jag har jobbet kvar om ett halvår när nuvarande vikariat går ut. Får arbetsgivaren verkligen göra på det sättet?
Hälsningar Karin
Publicerad: Uppdaterad:
Svar till Karin

Jag förstår din känsla av osäkerhet och grundprincipen är att en tidsbegränsad anställning ska vara under en begränsad tid, annars ska det vara en tillsvidareanställning.

De regler för tidsbegränsade anställningar som infördes 2007 innebär att en arbetsgivare som mest kan förordna en arbetstagare i två år på vikariat och två år i allmän visstidsanställning. Tidigare regler hade dock inte någon tydlig tidsgräns, varför många arbetsgivare anställde personer i upprepade så kallade projektanställningar.

De nya reglerna säger däremot att om anställningen består i mer än två år så övergår den i en tillsvidareanställning och detta sker med automatik. Eller ska åtminstone göra det. Klokt är att hålla koll på att så också verkligen sker.

Det som också kan vara värt att känna till är att det inte behöver vara en sammanhängande anställningsperiod på två år, utan det kan lika gärna vara upprepade kortare anställningar under de senaste fem åren som tillsammans blir mer än två år.

Anställningstid för vikariat och allmän visstidsanställning kan dock inte blandas utan räknas var för sig.

Ytterligare en skillnad finns mellan de två olika tidsbegränsade anställningsformerna och det gäller kvalifikationstiden. Allmän visstidsanställning var en helt ny anställningsform när den infördes 1 juli 2007. Detta gör att kvalifikationstiden på två år räknas från 1 juli 2007 och en allmän visstidsanställning kan därför tidigast övergå i en tillsvidareanställning den 1 juli 2009.

Monica Elowsson

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies