Vi erbjuder

Kan jag förhandlar om mer än lön?

Jag är mitt uppe i en löneförhandling och känner att vi har kört fast. Chefen kan inte ge mer än fyra procent fast jag uppfyller målen med råge. Han menar att det skulle sticka i ögonen på kollegerna om jag skulle få mycket mer än dem. Finns det annat än lön som jag kan förhandla om?
Per
Publicerad: Uppdaterad:

Du kan förhandla om till exempel extra semester, tjänstebil och pensionspengar

Bäste Per! Jag är inte alls övertygad om att dina kollegor skulle bli irriterade över att den som överträffar sina mål får ett märkbart högre lönepåslag än den som inte gör det. Det känns snarare som om din chef inte vågar eller tillåts att öka lönespridningen på företaget. Du bör fundera på om det kan finnas annat än lön som din chef skulle kunna acceptera.

Kanske några extra semesterdagar kan vara en lösning (varje extra semesterdag motsvarar cirka 0,5 procent i löneökning). Om du inte har ett direkt behov av mera pengar i plånboken kan du föreslå en extra avsättning till din tjänstepension, något du har glädje av längre fram i livet. Arbetsgivaravgiften för tjänstepensioner är cirka 8 procent lägre än för lön.

Annat som du kanske lättare kan förhandla till dig är städhjälp eller liknande i hemmet. Reser du mycket i tjänsten kan en tjänstebil (förmånsbil) vara attraktivt även sett ur företagets perspektiv. Då kan du även ta upp frågan om ett särskilt tjänsteresetillägg.

Om du arbetar mycket övertid och har förhandlat bort rätten till särskild övertidsersättning mot högre lön och/eller längre semester, kan man i samband med ordinarie lönerevisionen omförhandla detta. Om din genomsnittliga övertid överstiger två timmar per vecka kan det löna sig att ta upp frågan med din chef. Ett alternativ med friare arbetstider kanske också kan vara intressant att diskutera.
Fråga också din chef vad du ska göra för att uppnå just den lönenivå som du anser att ditt arbete är värt för ditt företag. Är det att ta på dig ett större ansvar, utöka ditt arbetsområde, ta på dig mer kvalificerade arbetsuppgifter, specialisera dig på något område, kompetensutveckla dig ännu mer (delta i en dyr kurs, till nytta både för dig och din arbetsgivare)? En löneökning kan även delas upp mellan olika tidpunkter under året.

Inför nästa års löneförhandling kan du föreslå prestationsbaserad lön istället. Den skulle då kunna bestå av en fast del (exempelvis något lägre än den du förhandlar fram i år, för att det ska vara lockande för din chef) och en rörlig del som relateras direkt till hur du uppfyller de mål ni kommer överens om. Då kan din lön bli allt från något lägre än idag till mycket högre. Då faller ju eventuella argument om att en hög löneökning sticker i ögonen på kollegor.

Ramón Sánchez-Lövy

senior advisor
0733-66 24 76

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies